ΓΥΝΑΙΚΑ

Αν μια γυναίκα είναι κρυφά θυμωμένη, θα σας πει μία από αυτές τις 7 φράσεις

Αν μια γυναίκα είναι κρυφά θυμωμένη, θα σας πει μία από αυτές τις 7 φράσεις
UNSPLASH.

Να είστε… προετοιμασμένοι!

«Πυρ, γυνή και θάλασσα», διατυπώνεται στη λαϊκή σοφία. Ο θυμός της γυναίκας αποτελεί κίνδυνο τόσο για εκείνη όσο και τον υπόλοιπο… περίγυρο, όπως αποδεικνύουν και ιατρικές μελέτες, στις οποίες επισημαίνεται πως οι συναισθηματικές «εκρήξεις» και η επιθετική συμπεριφορά αυξάνουν στους άνδρες τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Πάντως, για να λάβει κανείς τα μέτρα του, καλό είναι να ξέρει ότι οι επτά παρακάτω φράσεις κρύβουν κάτι περισσότερο από ό,τι φαντάζεται…

Αν μία γυναίκα είναι κρυφά εκνευρισμένη μαζί σας, θα χρησιμοποιήσει αυτές τις 7 φράσεις:

  1. «Καλά είμαι».
  2. «Κάνε ό,τι νομίζεις».
  3. «Κάνε ό,τι θες».
  4. «Ας είναι».
  5. «Δεν ξέρω».
  6. «Αν έτσι πιστεύεις».
  7. «Ενδιαφέρον».

«Καλά είμαι»

Αν υπάρχει μία λέξη που είναι γεμάτη με κρυφά νοήματα και καταπιεσμένη δυσαρέσκεια, αυτή είναι το «καλά είμαι». Στον κόσμο των σχέσεων και της γυναικείας επικοινωνίας, το «εντάξει» σπάνια είναι πράγματι εντάξει. Αν μία γυναίκα χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο όταν τη ρωτούν πώς νιώθει ή τι σκέφτεται για κάτι, μην το πιστέψεις.

Το «δεν έχω τίποτα» μπορεί συχνά να μαρτυρά απογοήτευση ή δυσαρέσκεια. Αποτελεί μία λεπτή κόκκινη γραμμή και αν το παρατηρήσετε να λέγεται περισσότερο από ό,τι συνήθως, μπορεί να είναι καιρός να ψάξετε βαθύτερα.

«Κάνε ό,τι νομίζεις»

Μία ακόμη έκφραση που κρύβει τον θυμό και την πίκρα, παρ’ ότι φαίνεται αθώα και απλή. Όταν το «κάνε ό,τι νομίζεις» γίνεται η μόνιμη απάντηση, η σχέση (οιασδήποτε φύσεως) δεν περνά τις καλύτερες ημέρες της. Πρώτον είναι παραπλανητικό, αφού σημαίνει το αντίθετο από αυτό που λέει. Κάθε φορά που μία γυναίκα λέει «κάνε ό,τι νομίζεις», δεν θέλει να κάνετε αυτό που πραγματικά νομίζετε και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός.

«Κάνε ό,τι θες»

Στην πραγματικότητα, η γυναίκα που χρησιμοποιεί αυτή την προτροπή, θέλει να δει αν αυτό που θέλετε να κάνετε συμπίπτει με τις δικές της επιθυμίες.

«Ας είναι»

Ακόμη μία έκφραση χαρακτηριστική της δυσαρέσκειας και της απογοήτευσης που κουβαλά μία γυναίκα. Συχνά χρησιμοποιείται για να δώσει τέλος σε μία συζήτηση ή να αποφύγει την ανάλυση. Επιφανειακά, δείχνει αδιαφορία ή χαλαρότητα, όμως η γυναίκα που τη χρησιμοποιεί, είναι πραγματικά ενοχλημένη και συχνά διστάζει ή ντρέπεται να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία της.

«Δεν ξέρω»

«Υποθέτω» ή «δεν ξέρω», είναι εκφράσεις που μπορεί να κρύβουν βαθύτερα συναισθήματα δυσαρέσκειας. Η γυναίκα δεν θέλει να σας πει κατηγορηματικά ότι διαφωνεί ή ότι είναι αναστατωμένη – ίσως γιατί δεν θέλει να προκαλέσει διαμάχη ή να αντιδράσει υπερβολικά.

Συχνά μπορεί να μην βρίσκει τα λόγια να περιγράψει αυτό που πραγματικά νιώθει και αρκείται σε ένα απλό «υποθέτω». Θα μπορούσε να είναι ο τρόπος της να εκφράσει ότι αισθάνεται αγνοημένη ή παραμελημένη.

«Αν έτσι πιστεύεις»

Πρόκειται για μία έκφραση που μαρτυρά κρυφή διαφωνία ή απογοήτευση ή πικρία. Είναι ο τρόπος για μία γυναίκα να πει «δεν συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν μπορώ να το πω απευθείας».

«Ενδιαφέρον»

Επιφανειακά, είναι μία έκφραση με θετική χροιά. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι μία φράση που μαρτυρά διαφωνία ή απογοήτευση. Μία γυναίκα σχολιάζει κάτι ως ενδιαφέρον όταν δεν θέλει να πει ότι διαφωνεί κατάφωρα, ή όταν από ευγένεια δεν θέλει να συγκρουστεί μαζί σας.

Πάντως, το μόνο που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τόσο εσάς, όσο και τη γυναίκα δίπλα σας, είναι μία ειλικρινής συζήτηση και η ανοιχτή επικοινωνία. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό κανενός – είναι υποχρέωση του άλλου να επικοινωνήσει τα συναισθήματα τα όρια και τις ανάγκες του.