«ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑ» ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Conference League: Φιλαδέλφεια «ώρα μηδέν» - Europol, ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, ISIS και... Ολυμπιακός

Conference League: Φιλαδέλφεια «ώρα μηδέν» - Europol, ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, ISIS και... Ολυμπιακός

Κόκκινος συναγερμός για τον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena

H πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του μεγάλου τελικού του UEFA Conference League στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποιήθηκε χθες στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΓΑΔΑ στο Βέλγιο, όπου μετέβησαν τις προηγούμενες ημέρες για επαφές με τους αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA στο περιθώριο της αναμέτρησης Μπριζ - Φιορεντίνα για την ίδια διοργάνωση.

Επί τάπητος τέθηκαν δυο θέματα:

Το πρώτο αφορά τη διεθνή συγκυρία και τις απειλές που έχουν διατυπώσει οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων, όπως είναι οι αγώνες της τελικής φάσης του Champions League κ.ο.κ. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σύσκεψη μετείχαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Το δεύτερο φυσικά έχει να κάνει με την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 15 χιλιάδες καθώς η Φιορεντίνα ενημέρωσε πως θα επιστρέψει 6.000 εισιτήρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαθέσιμων για τους Πειραιώτες.

Το δεύτερο σκέλος είναι και αυτό που πονοκεφαλιάζει την ΕΛ.ΑΣ. ιδιαίτερα καθώς η μεταφορά τόσο μεγάλου όγκου οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και η παραμονή τους για πάνω από 2 ώρες στην OPAP Arena, εγκυμονεί κινδύνους για ευνόητους λόγους.

Να σημειωθεί πως υπάρχει ανησυχία και για τυχόν συγκέντρωση οπαδών του Ολυμπιακού έξω από το γήπεδο καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός μετακινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα μέχρι τώρα είναι πως στα δύο σημεία που θα ξεκινήσει η διαδρομή των φιλάθλων μέχρι το OPAP ARENA, δηλαδή Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που θα γίνουν "σκιά" των φιλάθλων.

Ο αριθμός των αστυνομικών δεν έχει "κλειδώσει" ακόμα ωστόσο το σίγουρο είναι ότι στις 29 Μαΐου οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι απροσπέλαστοι με το Opap Arena να μετατρέπεται σε "φρούριο". Άλλωστε όπως ανάφεραν πηγές από την Κατεχάκη, για να πετύχει η εκδήλωση θα πρέπει να πετύχουν τα μέτρα ασφαλείας.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι ξεκάθαρη και στόχος είναι να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή ένταση.

Αδιανόητες τιμές στη «μαύρη αγορά» για ένα εισιτήριο

Μπορεί επίσημα τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League (29/5) στην «OPAP Arena» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα να μην έχουν διατεθεί, ωστόσο στη «μαύρη» αγορά ήδη γίνεται χαμός αισχροκέρδειας.

Οι Πειραιώτες, όπως και οι «βιόλα» θα λάβουν 9 χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό, ωστόσο ήδη σε κάποιες ιστοσελίδες οι τιμές είναι εξωφρενικές!

Συγκεκριμένα τα ποσά που υπάρχουν στη «μαύρη» αγορά για τα… μαγικά χαρτάκια κυμαίνονται από 1400€ έως 3500€ στην κατηγορία 3 του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σχετικές ειδήσεις