ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος κομμώτριας στην Πάτρα: «Φαίνεται περίεργη ιστορία, η λιποαναρρόφηση είναι σοβαρή επέμβαση»

Θάνατος κομμώτριας στην Πάτρα: «Φαίνεται περίεργη ιστορία, η λιποαναρρόφηση είναι σοβαρή επέμβαση»

Τι αναφέρει πλαστικός χειρουργός με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας στην Πάτρα.

Σε κλίμα οδύνης είπαν χθες το μεσημέρι (17/05) συγγενείς και φίλοι το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη Χαρά Ιωαννίδη, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση λιποαναρρόφησης.

Ο πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας στην Πάτρα, μίλησε για τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται σε μία επέμβαση λιποαναρρόφησης, «η οποία είναι σοβαρή και πρέπει να γίνει με όλη την προσοχή και να λάβει ο γιατρός τα μέτρα του».

«Σε όλες τις επεμβάσεις πρέπει να γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος, οποιαδήποτε να είναι η ηλικία του ασθενή. Είναι ιατρικό λάθος το να μη γίνει αυτός ο έλεγχος», επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA.

Ειδικά για την επέμβαση που έκανε η γυναίκα από την Πάτρα, ο κ. Φουστάνος, ανέφερε: «Μου φαίνεται περίεργη αυτή η ιστορία όπως την άκουσα. Πήγε και μέσα σε λίγη ώρα έφυγε, τι επέμβαση ήταν αυτή που μέσα σε λίγη ώρα έφυγε; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν είχε πάρει φάρμακο για αναισθησία; Μετά από μία τέτοια επέμβαση (λιποαναρρόφησης) έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση».

«Δεν αφήνεις έναν ασθενή να φύγει να πάει σπίτι του μετά από μια επέμβαση να πάει σπίτι του αν δεν βεβαιωθείς ότι είναι καλά» τόνισε ο κ. Φουστάνος και επανέλαβε ότι «μια επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν γίνεται στο πόδι, θέλει πολλή προσοχή».

Σχετικές ειδήσεις