ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε έρευνα η Εισαγγελία

Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε έρευνα η Εισαγγελία

Γονείς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για τη δηλητηρίαση μαθητών ενώ ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας υπάρχουν 26 καταγγελίες.

Η εισαγγελία Λαμίας ξεκίνησε έρευνα μετά τις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα
στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Σύμφωνα με την καταγραφή από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης παρουσίασαν συμπτώματα 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμέτους , διάρροια και έντονους πόνους.

Γονείς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για το συμβάν ενώ ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας σύμφωνα με το lamianow.gr υπάρχουν 26 καταγγελίες.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Λαμίας -μιλώντας στον Lamia Polis 87.7 – Μαρία Ζωγράφου κάλεσε τους γονείς αλλά και τους ενήλικες με συμπτώματα να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν καθώς τα γεύματα καταναλώθηκε και από άλλα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα κάλεσε τους γονείς να παραδώσουν τις επόμενες ημέρες δείγμα κοπράνων των μαθητών στο νοσοκομείο Λαμίας στον δεύτερο όροφο για να διευκολυνθεί η έρευνα των αρμοδίων αρχών.