ΕΛΛΑΔΑ

Στην ομάδα Βλαστού και καταδικασμένος για την απαγωγή Παναγόπουλου ο Σκοπιανός ληστής

Στην ομάδα Βλαστού και καταδικασμένος για την απαγωγή Παναγόπουλου ο Σκοπιανός ληστής

Τι αναφέρει η αστυνομία για το συμβάν

Γνωστός στις αρχές αποδείχθηκε ο Σκοπιανός, ο οποίος μαζί με συνεργό του Αλβανό ξυλοκόπησαν και άρπαξαν 19.000 ευρώ από ηλικιωμένους στην Αρκαδία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Σκοπιανός, που συνελήφθη, ανήκε στην ομάδα του γνωστού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και μάλιστα έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Αναλυτικά η αστυνομία αναφέρει:

Συνελήφθησαν άμεσα δύο άτομα για ληστεία στην Αρκαδία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για το -κατά περίπτωση- αδίκημα παράβασης της νομοθεσία περί Σωφρονιστικού Κώδικα σε συνδυασμό με απόδραση κρατουμένου

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.5.2024) το μεσημέρι στην Αρκαδία δύο αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ο 45χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσία περί Σωφρονιστικού Κώδικα σε συνδυασμό με απόδραση κρατουμένου.

Ειδικότερα, σήμερα (18.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, ανωτέρω δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ασκώντας βία, ακινητοποίησαν -3- ημεδαπούς και αφού τους έδεσαν, τους απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έτερος δράστης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή την 10.5.2024 στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
-πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
-πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
-4 κινητά τηλέφωνα,
-μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Αφαιρεθέντα χρήματα και κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ενώ ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος συλληφθείς από την 25.1.2024 είχε παραβιάσει τους όρους άδειας που του είχε χορηγηθεί από Κατάστημα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.