ΚΟΣΜΟΣ

Το «τερμάτισε» ο Ερντογάν: Αν το Ισραήλ νικήσει τη Χαμάς, θα… καταλάβει τουρκικά εδάφη

erdogan
Photo: AP

«Μην νομίζετε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει στη Γάζα», δήλωσε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του

Εξαπολύοντας νέα σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ θα «στρέψει το βλέμμα του» στην Τουρκία εάν καταφέρει να νικήσει τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, για την οποία δήλωσε ότι... υπερασπίζεται και την Ανατολία!

Ο Ερντογάν έχει διακόψει τους εμπορικούς δεσμούς με το Ισραήλ, επιμένει να διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Χαμάς, και επικρίνει επανειλημμένα το Ισραήλ και τους «ναζί», όπως τους αποκαλεί, ηγέτες του από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα με τις σφαγές της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς, η οποία υποστηρίζεται σθεναρά από τον Τούρκο πρόεδρο, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ άλλων.

«Μην νομίζετε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει στη Γάζα», δήλωσε ο Ερντογάν στους βουλευτές του κόμματός του (ΑΚΡ) στο τουρκικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Αν δεν σταματήσει… αυτό το εγκληματικό και τρομοκρατικό κράτος θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία αργά ή γρήγορα με την εμμονή της Γης της Επαγγελίας» ισχυρίστηκε, κάνοντας λόγο δηλαδή για πάνω από το ήμισυ του εδάφους της Τουρκίας.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της δικής της γης και που υπερασπίζεται την Ανατολία», διεμήνυσε ο Ερντογάν. «Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στη Χαμάς... Επιτίθεται σε εμάς, σε εμάς... Η Χαμάς είναι η εμπροσθοφυλακή της Ανατολίας στη Γάζα. Είστε τόσο τυφλοί που δεν το βλέπετε αυτό;» διερωτήθηκε.