ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Ντυμένος στα ροζ υποδέχθηκε 4.000 καλεσμένους σε πάρτυ στους κήπους του Μπάκιγχαμ

Βασιλιάς Κάρολος: Ντυμένος στα ροζ υποδέχθηκε 4.000 καλεσμένους σε πάρτυ στους κήπους του Μπάκιγχαμ

Το χαριτωμένο στιγμιότυπο του βασιλιά με την παρουσιάστρια του Love Island, Maya Jama

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ άνοιξε τους κήπους του και υποδέχθηκε τους καλεσμένους του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα σε ένα πάρτυ προς τιμήν των δημιουργικών βιομηχανιών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο μονάρχης διοργάνωσε υπαίθριο πάρτυ μαζί με τμήμα της κυβέρνησης. Παραδοσιακά οι προσκλήσεις των Ανακτόρων διανέμονται μέσω ενός δικτύου λόρδων-υπολοχαγών, βασιλικών φιλανθρωπιών και του γραφείου του Λόρδου Τσάμπερλεϊν.

Ντυμένοι στα ροζ Κάρολος και Καμίλα

Ο βασιλιάς ευδιάθετος και χαμογελαστός έδειχνε κομψός μέσα σε ένα γκρι κοστούμι, με ένα ροζ μεταξωτό γιλέκο, γραβάτα με σχέδια και μαύρα παπούτσια, στα 75 του χρόνια και ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία γαι τον καρκίνο. Την εμφάνισή του ολοκλήρωνε ένα μαύρο ημίψηλο καπέλο και μία ομπρέλα, καθώς ο βρετανικός καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος.

Η βασίλισσα, άψογα σεταρισμένη με τον σύζυγό της, φόρεσε ένα μακρυμάνικο ροζ φόρεμα με λεπτομέρεια με κρόσσια, το οποίο συνδύασε με μία καρφίτσα με διαμαντένιο λουλούδι, ένα κρεμ καπέλο μία απλή ασορτί τσάντα και γόβες.

Daily Mail

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν το μοντέλο Rosie Huntington-Whiteley, η παρουσιάσρια Tess Daly, η Dame Arlene Phillips, η Alex Jones, ο Roman Kemp και ο Vernon Kay.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνολικά περίπου 4.000 εκπρόσωποι του πολιτισμού, της τέχνης, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και της μόδας.

Βλέπει Love Island ο μονάρχης;

Σε ένα διαφορετικό στιγμιότυπο του πάρτυ, ο βασιλιάς, ο οποίος χαιρέτησε όλους τους καλεσμένους δια χειραψίας στους κήπους των Ανακτόρων, συνάντησε και την Maya Jama, παρουσιάστρια του ριάλιτι Love Island.

Η 29χρονη χαιρέτησε τον βασιλιά και την βασίλισσα λέγοντας: «Χαίρομαι που σας γνωρίζω. Βασικά σας έχω ξανα συναντήσει πριν από πολύ καιρό. Σε κάτι σχετικό με το Princes' Trust και σας άγγιξα, ενώ δεν έπρεπε. Αυτή τη φορά δεν θα το κάνω».

Ο Κάρολος γελώντας της απάντησε: «Μην ανησυχείτε γι' αυτό» με την παρουσιάστρια να του απαντά «Δεν σας ενοχλεί, ναι;».

Daily Mail

Συνεχίζοντας την συζήτηση ο βασιλιάς την ρώτησε με τι ασχολείται και τότε εκείνη του είπε ότι παρουσιάζει το «Love Ιsland». «Δεν ξέρω αν το βλέπετε ωστόσο. Είναι ένα ριάλιτι γνωριμιών». Ο Κάρολος δεν έδειξε να το γνωρίζει λέγοντας και αναφέρθηκε στο «There's One Born Every Minute» μία εκπομπή του Channel 4 που καταγράφει το δράμα και την ένταση σε μία μονάδα τοκετών, από την οπτική των γονιών και του προσωπικού του μαιευτηρίου.

Για την ιστορία, δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς σε μία συνάντηση με μέλος της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο πολλοί άνθρωποι θέλουν να τηρούν τους τύπους. Είναι καλύτερο πάντως να μην προσπαθήσετε εσείς να τους αγγίξετε, εκτός εάν σας δώσουν το χέρι τους.