ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: «Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια οι άνθρωποι θα ζουν... στον Άρη »

Έλον Μασκ: «Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια οι άνθρωποι θα ζουν... στον Άρη »
EPA

Ο Έλον Μασκ προχώρησε σε μια σειρά τολμηρών ισχυρισμών για το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών

Ο Έλον Μασκ προέβλεψε πως μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θα έχει δημιουργηθεί για ανθρώπινη πόλη στον πλανήτη Άρη.

Ο 52χρονος μεγιστάνας ισχυρίστηκε μέσω ανάρτησης στα social media πως «απέχουμε μόλις λίγα χρόνια από την προσγείωση στον Άρη». Εξήγησε πως ίσως μέσα σε 20 χρόνια, αλλά σίγουρα σε 30, ο πολιτισμός θα έχει επιτρέψει την «προσγείωση» ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

Να σημειωθεί πως η SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ το 2002, ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έστειλε έναν πύραυλο σε τροχιά και παρέδωσε αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ένα χρόνο πριν από την ίδρυση της εταιρείας, ο Μασκ είχε ήδη περιγράψει τα σχέδια να ανάψει το πράσινο φως προς τον Κόκκινο Πλανήτη με το έργο του Mars Oasis. Στόχος ήταν να «φυτευτούν» οι πρώτοι σπόροι σε εξωγήινο έδαφος.

Ένας διαδικτυακός ακόλουθος του Έλον Μασκ απάντησε στο X πως κάτι τέτοιο, δηλαδή η δημιουργία μιας πόλης στον πλανήτη Άρη, είναι «αδιανόητο για πολλούς». Συμπλήρωσε όμως πως «ελπίζω ότι θα ζήσω άλλα 10 χρόνια για να δω την πρόοδο». Ένας άλλος ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι «απίστευτο», ενώ ένας τρίτος είπε: «Ουάου! Εντυπωσιακό. Μάλλον δεν θα είμαι εδώ στα επόμενα 30 χρόνια, αλλά θα παρακολουθώ από την επόμενη ζωή!» Τέλος, ένας τέταρτος είπε: «Οι περισσότεροι από εμάς θα ζήσουν αυτούς τους στόχους και κάτι τέτοιο είναι συναρπαστικό».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση και ο εν λόγω ισχυρισμός του Έλον Μασκ έρχονται την ώρα που η εταιρεία SpaceX ετοιμάζεται να εκτοξεύσει περισσότερους δορυφόρους στο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλον Μασκ δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του ως προς την εξερεύνηση του διαστήματος. Νωρίτερα φέτος εκτόξευσε με επιτυχία το SpaceX Starship του, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων λιρών, συγχαίροντας την ομάδα για την εκτόξευση του «μεγαλύτερου ιπτάμενου αντικειμένου που κατασκευάστηκε ποτέ».

*Με πληροφορίες από Daily Star