ΚΟΣΜΟΣ

Oργή στο Μπάκιγχαμ για το ταξίδι των Σάσεξ στη Νιγηρία: «Ο Κάρολος είναι πιο θυμωμένος από ποτέ»

Oργή στο Μπάκιγχαμ για το ταξίδι των Σάσεξ στη Νιγηρία: «Ο Κάρολος είναι πιο θυμωμένος από ποτέ»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο βασιλιάς Κάρολος είναι εξοργισμένοι για το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία, αποκαλύπτει ειδικός στη βασιλική οικογένεια. Και αυτό γιατί για μία ακόμη φορά φέρεται να έδειξαν ασέβεια στο Παλάτι, απολαμβάνοντας... τα οφέλη του ρόλου που απαρνήθηκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν πρόσφατα ένα ταξίδι «βασιλικού στιλ» στη Νιγηρία ,παρόλο που σταμάτησαν να είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020. Ο συγγραφέας και εμπειρογνώμονας της βασιλικής οικογένειας Τομ Κουίν είπε στη Daily Mirror ότι το ταξίδι του ζευγαριού «επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους» της οικογένειας του Χάρι και έκανε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον βασιλιά Κάρολο «εντελώς έξαλλους».

«Όλα όσα θα περίμενες από μια επίσημη βασιλική επίσκεψη ήταν εκεί, οι δεξιώσεις, οι επισκέψεις σε σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε τραυματίες στρατιώτες και ανάπηρους», είπε. «Ο Κάρολος λέγεται ότι είναι πιο θυμωμένος από ό,τι τον έχει δει κανείς ποτέ».

Το ζευγάρι προσκλήθηκε στη Νιγηρία από τον αρχηγό του επιτελείου άμυνας της δυτικοαφρικανικής χώρας, τον υψηλότερο στρατιωτικό αξιωματούχο της. Πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου είπαν στην Daily Mail ότι ο Χάρι και η Μέγκαν «επισκέπτονταν τη Νιγηρία «ως ιδιώτες» και ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν συμμετείχε στη «διοργάνωση ή διευκόλυνση» των δραστηριοτήτων τους. Ωστόσο, είχε όλα τα σημάδια μιας παραδοσιακής βασιλικής περιοδείας.

Κατά την επίσκεψή τους στο έθνος που η Μαρκλ αποκαλούσε «η χώρα μου», η Δούκισσα του Σάσεξ συνδιοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκες στην Ηγεσία» (Women in Leadership) με την Ngozi Okonjo-Iweala, γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Η μητέρα δύο παιδιών είπε ότι ήταν υπέροχο που έμαθε περισσότερα για την κληρονομιά της κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού της στην αφρικανική χώρα.

Το ζευγάρι, στο οποίο δόθηκε ως δώρο ένα παραδοσιακό ξύλινο κολιέ με χάντρες, επισκέφθηκε επίσης τα παιδιά στην Ακαδημία Lights στην Αμπούτζα, όπου έγιναν δεκτοί από πλήθη που επευφημούσαν. Επιπλέον, ο Χάρι συναντήθηκε με τραυματίες σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η βασιλική οικογένεια ξεκίνησε τους Αγώνες Invictus το 2014 ως μια διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, σε στυλ Παραολυμπιακών Αγώνων για τραυματισμένα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και βετεράνους. Ο Χάρι και η Μέγκαν πήγαν επίσης σε μια προπόνηση για τον οργανισμό «Nigeria: Unconquered». Στη συνέχεια παρέστησαν σε δεξίωση που παρέθεσε ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας, τιμώντας τις οικογένειες των στρατιωτικών.

«Οι ομιλίες της Μέγκαν και του Χάρι και η όλη στάση τους έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν την εντύπωση ότι εξακολουθούν να είναι πλήρη και ενεργά μέλη της βασιλκής οικογένειας», είπε ο Κουίν, προσθέτοντας ότι στον Ουίλιαμ και στον Βασιλιά Κάρολο «δεν άρεσε καθόλου αυτό». Το ταξίδι τους στη Νιγηρία είναι ένα σημάδι ότι έχουν «περάσει την πεπατημένη», οτι ενήργησε για μία ακόμη φορά απερίσκεπτα και με ασέβεια υποστήριξε ο Κουίν, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία ανησυχούσε ότι το ζευγάρι θα «προσπαθούσε να ξεπεράσει το θέμα γρήγορα».

«Για τον Κάρολο και τον Ούιλιαμ, είναι σαν να λένε η Μέγκαν και ο Χάρι: «Δεν χρειαζόμαστε την άδειά σας για να εργαστούμε ως βασιλικά μέλη, θα το κάνουμε με τους δικούς μας όρους όποτε και όπου θέλουμε», συνέχισε. Και «ο Ουίλιαμ και ο Κάρολος ξύνουν τα κεφάλια τους και σκέφτονται, "Πώς θα ελέγξουμε αυτήν την εφιαλτική κατάσταση;» κατέληξε