ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Εμφανίστηκε βακτήριο στη θάλασσα - Σκοτώνει σε 48 ώρες

Συναγερμός: Εμφανίστηκε βακτήριο στη θάλασσα - Σκοτώνει σε 48 ώρες

Έκκληση από την κόρη ενός 66χρονου που πέθανε από σαρκοφάγο βακτήριο 

Η κόρη ενός άνδρα ο οποίος πέθανε μέσα σε 48 ώρες αφότου χτυπήθηκε από θανατηφόρο βακτήριο ενώ κολυμπούσε προειδοποιεί όσους πηγαίνουν σε παραλίες.

Ο 66χρονος Ντέιβ Μπένετ ταξίδεψε στη Φλόριντα για να επισκεφθεί την οικογένειά του για μίνι διακοπές και όλοι μαζί πήγαν στο πάρκο Rocky Bayou με τα τζετ σκι τους. Πέρασαν πολλές ώρες στη θάλασσα εκείνο το μεσημέρι, με τον άνδρα να μην βγαίνει από το νερό, κολυμπώντας και παίζοντας με μία μπάλα.

Η οικογένεια έφυγε από το πάρκο στις 5 το απόγευμα στις 5 Ιουλίου το 2019, ωστόσο νωρίς το πρωί του Σαββάτου παρατήρησαν ότι κάτι συνέβαινε με τον 66χρονο, ο οποίος παραπονιόταν ότι έχει ρίγος και πυρετό, ενώ η κόρη του έλαβε ένα τηλεφώνημα αργά τη νύχτα, το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Η Cheryl Wiygul δήλωσε στη Mirror: «Η μαμά μου με ξύπνησε γύρω στις 4 το πρωί του Σαββάτου για να με ρωτήσει πού είναι το θερμόμετρό μου. Μου είπε ότι ο πατέρας μου έμοιαζε να έχει υψηλό πυρετό και είχε κράμπες στα πόδια και κρυάδες. Εκείνο το πρωί σχεδίαζαν να φύγουν και να επιστρέψουν οδικώς πίσω στο Μέμφις και η μαμά μου ήθελε να το κάνουν και να δουν εκεί τον γιατρό του, παρά την ξαφνική επιδεινωση της υγείας του».

Ο Ντέιβ, ο οποίος είχε αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό εισήλθε στο νοσοκομείο και το προσωπικό εκεί είδε το δέρμα του να είναι μαύρο και πρησμένο στην πλάτη του.

«Ήξερα ότι δεν θα τα κατάφερνε. Είπα στη μητέρα μου να τους πει ότι ήταν στη θάλασσα και ότι επρόκειτο για σαρκοφάγο βακτήριο» είπε η κόρη του. «Της είπαν ότι δεν ήταν και ότι τα σαρκοφάγα βακτήρια είναι αστικός μύθος. Τα όργανά του σταματησαν να λειτουργούν μέσα σε μία νύχτα»

«Δύο φορές έπαθε ανακοπή και τον επανέφεραν. Το αίμα του έγινε πολύ όξινο και πέθανε από σήψη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Η παθολόγος του μας ενημέρωσε ότι είχε μολυνθεί με το βακτήριο vibrio vulnificus».

Πρόκειται για ένα βακτήριο το οποίο μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες για τη ζωή πληγές και μολύνσεις και πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί χρειάζονται εντατική φροντίδα ή ακόμα και ακρωτηριασμούς. Ένας στους πέντε που μολύνονται πεθαίνει, πολλές φορές ακόμα και την ίδια μέρα που αρρωσταίνει.

Η μόλυνση από ένα τέτοιο βακτήριο μπορεί να προκληθεί είτε από κατανάλωση ωμών ή μισομαγειρεμένων στρειδιών ή άλλων θαλασσινών, αλλά στην περίπτωση του αδικοχαμένου Ντέιβ προήλθε αφότου κολύμπησε σε υφάλμυρο νερό, που είναι ένα μείγμα αλμυρού και γλυκού νερού, που βρίσκεται κυρίως στις εκβολές ποταμών στη θάλασσα.

Η κόρη του 66χρονου δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο πάρκο ή κάποια πινακίδα που να λέει ότι όσοι έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό δεν πρέπει να κολυμπήσουν, ειδάλλως δεν θα άφηναν τον πατέρα της, ο οποίος ήταν καρκινοπαθής, να μπει στο νερό.

Η γυναίκα κάνει έκκληση σε όσους έχουν υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα να μην μπαίνουν στο νερό. «Μην κολυμπάτε ποτέ σε υφάλμυρο νερό και αποφύγετε τον Κολπο (Gulf). Θα σας σκοτώσει. Επίσης μην κολυμπάτε με ανοιχτές πληγές ανεξάρτητα από το αν είστε υγιείς. Εάν κολυμπάτε με πληγή, ξεπλυθείτε αμέσως μόλις βγείτε».