ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη Μενέντεζ για διαφθορά - Έλληνας ομογενής καταθέτει εναντίον του από το FBI

Menendez
MEGA

Με την επιλογή των ενόρκων ξεκίνησε του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Δύο επιχειρηματίες από το New Jersey και ο 70χρονος Μενέντεζ κατηγορούνται για δωροληψία, ενώ κατηγορούμενη είναι και η σύζυγος του γερουσιαστή, Ναντίν, η οποία ωστόσο θα δικαστεί ξεχωριστά.

Και οι τέσσερις έχουν δηλώσει αθώοι.

Εφόσον απαλλαγεί, ο Μενέντεζ ελπίζει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, για μια τέταρτη θητεία στη Γερουσία, ως ανεξάρτητος. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις ωστόσο δείχνουν ότι δεν είναι δημοφιλής στους ψηφοφόρους του New Jersey και πολλοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές τού έχουν ζητήσει να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι Μενέντεζ έλαβαν μετρητά καθώς και ράβδους χρυσού σε αντάλλαγμα για την άσκηση επιρροής εκ μέρους του γερουσιαστή στο New Jersey και για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ 2018 και 2023.

Πάσχει από καρκίνο η σύζυγός του

Η δίκη της Ναντίν Μενέντεζ έχει προσδιοριστεί για τις 8 Ιουλίου. Η υπόθεση διαχωρίστηκε, αφού οι δικηγόροι της εξήγησαν ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια που χρειάζεται μακρά ανάρρωση.

Έπειτα έγινε γνωστό από τον γερουσιαστή, πως η 57χρονη έχει καρκίνο του μαστού και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σημειώνεται πως ένας από τους πράκτορες του FBI που καταθέτουν στη δίκη του γερουσιαστή, σχετικά με την έφοδο στο σπίτι του, είναι Έλληνας ομογενής.