ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Μπελέρης: «Οξυγόνο η πρόταση Μητσοτάκη στον πατέρα μου»

Πέτρος Μπελέρης: «Οξυγόνο η πρόταση Μητσοτάκη στον πατέρα μου»

Ο γιος του φυλακισμένου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μίλησε για τα όσα ζει ο πατέρας του αλλά και την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτή

Στο βραδινό δελτίο της ΚΡΗΤΗ ΤV μίλησε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, αναφορικά με την υποψηφιότητα του πατέρα του στις προσεχείς ευρωεκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατιας.

«Θα ήθελα πολύ ο πατέρας μου ο ίδιος να σας πει δυο κουβέντες για αυτά που αγωνίζεται», είπε αρχικά ο Πέτρος Μπελέρης για τον πατέρα του, που συνεχίζει εδώ και έναν χρόνο να βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Αλβανίας. «Πιστεύουμε πως ο αγώνας του θα δικαιωθεί», τόνισε στη συνέχεια.

«Ο πατέρας μου κάνει κουράγιο και υπομονή. Έχει δείξει μεγάλη δύναμη και πίστη. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε είναι συγκινητική», ανέφερε ο κ. Μπελέρης, ο οποίος επισκέφτηκε από κοντά τον πατέρα του, όπως είπε, τη Μεγάλη Παρασκευή.

«Το ηθικό του είναι ακμαίο, όπως ήταν πάντα. Εξαρχής ήταν αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη μάς έδωσε φτερά και το δικαίωμα να ονειρευόμαστε», τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης.

Σε ερώτηση για το ποιους ενοχλούσε ο πατέρας του και βρέθηκε έγκλειστος στη φυλακή, όπου και παραμένει, ο ίδιος είπε ότι αυτή η ιστορία ξεκίνησε στις 12 Μαΐου του 2023, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, «όταν ο πατέρας μου ως υποψήφιος τότε αρπάχτηκε επί της ουσίας με έναν κινηματογραφικό τρόπο, μόνο και μόνο γιατί το καθεστώς Ράμα κατάλαβε ότι ο χρόνος του τελείωνε στη Χειμάρρα».

Όπως είπε, «ο Ράμα είχε επενδύσει πάρα πολύ στη Χειμάρρα και δεν μπορούσε να ανεχτεί ότι ένας Έλληνας θα αναλάμβανε τα ηνία του Δήμου Χειμάρρας».

Από εκεί και πέρα, η αλβανική δικαιοσύνη δεν επέτρεψε στον Φρέντι Μπελέρη, παρόλο που κέρδισε τις εκλογές, να ορκιστεί, δείχνοντας με τον πιο απόλυτο τρόπο τη σκευωρία αυτή.

«Η πρόταση του Μητσοτάκη, πέρα από συμβολική και τιμητική, είναι και πρόταση ουσίας από την ελληνική κυβέρνηση για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι γιατί δείχνει ξεκάθαρα πού στέκεται η Ελλάδα απέναντι σε αυτήν την αδικία και ο δεύτερος είναι γιατί έγινε από μία παράταξη η οποία είχε σταθεί από την πρώτη μέρα στο πλευρό μας».

«Είναι οξυγόνο αυτή η κίνηση», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Μπελέρης.

«Από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πατέρας μου σίγουρα θα ασχοληθεί με το κράτος δικαίου, με τις δημοκρατικές αρχές, με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι αλλά και σίγουρα με την προστασία των μειονοτήτων, και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», δήλωσε αναφορικά με τα σχέδια για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα αύριο Κυριακή, 12 Μαΐου, ένα χρόνο μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, τη χαρακτήρισε «αχρείαστη» συμφωνώντας με τον χαρακτηρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και «προκλητική».