ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Πότε ψηφίζετε με επιστολική ψήφο

Ευρωεκλογές 2024: Πότε ψηφίζετε με επιστολική ψήφο

Ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες που πρέπει να στείλετε την επιστολική ψήφο σας

Οι πολίτες που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας νωρίτερα από την 9η Ιουνίου. Ήδη είναι σε εξέλιξη η αποστολή των φακέλων μέσω δύο εταιριών ταχυμεταφορών.

Όσοι λάβουν τον φάκελο κι εφόσον «σταυρώσουν» κόμμα και υποψηφίους θα πρέπει να κάνουν εν συνεχεία μία σειρά από ενέργειες.

Να κλείσουν τον φάκελο της ψηφοφορίας μόνο με το ψηφοδέλτιο. Κατόπιν τον τοποθετούν στον φάκελο επιστροφής της επιστολικής ψήφου μαζί με αντίγραφο της ταυτότητας ή εγγράφου ταυτοπροσωπίας το οποίο χρειάζεται για την εφορευτική επιτροπή, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που περιέχεται στον αρχικό φάκελο. Η επιστροφή του φακέλου θα πρέπει να γίνει είτε μέσω των εταιριών ταχυμεταφορών είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία σε κατάστημα των δύο εταιριών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες η επιστροφή των επιστολικών ψήφων για τους διαμένοντες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει γίνει

  • Αν επιλέξετε μέσω της εταιρίας έως και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024
  • Αν μεταβείτε σε κατάστημα της εταιρίας έως την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Όσοι είστε στο εξωτερικό, θα πρέπει να επιστρέψετε τον φάκελο έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

Αν επιλεγεί μή συμβεβλημένη εταιρία τότε η αποστολη θα πρέπει να φέρει καταληκτική ημερομηνία το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να ρίξετε τον φάκελο σε γραμματοκιβώτιο ή να τον παραδώσετε σε χώρο συλλογής επιστολικής ψήφου.

Σε περίπτωση που ο φάκελός σας δεν παραληφθεί εγκαίρως τότε θα ειδοποιηθείτε με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει στις 9 Ιουνίου 2024 μεταξύ 11:00 - 19:00 ώστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα με φυσική παρουσία.

Σχετικές ειδήσεις