ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Λαμία-Άρης 2-4: Ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μορόν

Super League, Λαμία-Άρης 2-4: Ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μορόν

Super League: Η Λαμία προηγήθηκε με δύο γκολ, αλλά ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψε κι επικράτησε 4-2 με πρωταγωνιστή τον Μορόν που πέτυχε δύο τέρματα – Θεαματικό ματς χωρίς βαθμολογικό κίνητρο στη Φθιώτιδα.

Η προτελευταία αγωνιστική των play offs της Super League, είχε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Αυτό της Λαμίας με τον Άρη. Στο «Αθ. Διάκος» όμως, μπήκαν 6 γκολ, είχαν και οι δύο ομάδες δοκάρι και το θέαμα ήταν τέτοιο που αποζημίωσε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν εντυπωσιακή ανατροπή και να φεύγουν νικητές με 4-2!

Η Λαμία στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακός. Με πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον Μορόν, επέστρεψε στο ματς και ολοκλήρωσε με σπουδαία ανατροπή τις εκτός έδρας φετινές του αναμετρήσεις.

Με τη νίκη αυτή οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στους 55 βαθμούς και η Λαμία έμεινε στους 35. Τελευταία αγωνιστική ο Άρης φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και η Λαμία πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παίξει με την ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση άρχισε με προσπάθειες των δύο ομάδων, αλλά χωρίς κάποια φάση στα πρώτα λεπτά. Στο 13’ ο Μάλτσι είχε καλό σουτ, που όμως έφυγε άουτ. Με το που έφτασε το ματς στο πρώτο τέταρτο, ήρθε η μεγάλη φάση. Ο Τσιλούλης έκανε διαγώνια κίνηση και σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας είχε κι άλλη τεράστια ευκαιρία πέντε λεπτά μετά. Δέχθηκε την πάσα και βγήκε τετ α τετ, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά να τελειώσει τη φάση με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν.

Ο Άρης είχε δύο σουτ στο 28’ και στο 29’ με Φεράρι και Νταρίντα, χωρίς όμως αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 35’ για τους γηπεδούχους. Η Τζανετόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή και με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ για τη Λαμία!

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δε σταμάτησε εκεί. Οκτώ λεπτά αργότερα σκόραρε και για δεύτερη φορά. Στην αντεπίθεση ο Τσιλούλης «έσπασε» την μπάλα στον Μάλτσι κι αυτός προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα! Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο της φάσης το γκολ μέτρησε για το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Άρη να μειώνει το σκορ δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Μορόν με δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χατζηεμμανουήλ για το 2-1!

Επτά λεπτά αργότερα, οι «κίτρινοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση και πάλι με τον Ισπανό πρωταγωνιστή. Ο Μορόν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο 54’, αλλά η κεφαλιά κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.

Τα λεπτά που ακολούθησαν είχαν πιο χαμηλό ρυθμό και δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις, πέρα από δύο σουτ των Νταρίντα και Σίντκλεϊ που δεν απείλησαν. Όμως ο Μορόν χρειάστηκε αυτή τη μία φάση για να φέρει το ματς στα ίσια! Στο 76’ ο Ισπανός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι προλαβαίνοντας τον Σιμόν και «έγραψε» το 2-2!

Πριν προλάβει η Λαμία να συνέλθει απ’ την ισοφάριση, ο Άρης «χτύπησε» και τρίτη φορά κάνοντας την ανατροπή. Ο Μοντόγια σούταρε, η μπάλα έφτασε στον Φατόρε κι αυτός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-3!

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να μην έχουν την ψυχολογία και τον τρόπο να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα ο Άρης να πετυχαίνει και τέταρτο τέρμα στο 89’. Ο Φετφατζίδης έκανε μία απ’ τις γνώριμες κινήσεις του, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-4!

Στα λίγα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε το παραμικρό και ο Άρης έφτασε σε μια νίκη χωρίς βαθμολογική αξία, που όμως του δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και φυσικά του τελικού κυπέλλου που είναι ο μεγάλος στόχος.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: 16’ Ρουμπέν Μαρτίνεθ, 17’ Σίντκλεϊ Φερέιρα, 66’ Στάνκο – 11’ Φεράρι, 17’ Σουλεϊμάνοφ, 68’ Μανού Γκαρθία, 72’ Ρόουζ

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (90' Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Νούνιες (65’ Νούνιες), Τσιλούλης (65’ Λέικ), Σλίβκα (77’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (65’ Κοντονίκος), Μάλτσι.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι (46’ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46’ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (69’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα (84’ Πάρδο), Μορόν (80’ Ανσαριφάρντ).