ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς

ΑΕΚ Μουσείο Ιστορίας
Facebook / AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μια φανέλα με… μεγάλη ιστορία βρέθηκε στο Μουσείο Ιστορία της «Ένωσης».

Ο Τάσος επισκέφθηκε το μουσείο στην «OPAP Arena», φορώντας τη φανέλα του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς.

Μια φανέλα που «ξύπνησε» μνήμες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1992.

Η ΑΕΚ σφράγισε τον τίτλο μέσα στην Τούμπα, με τον Μαυροβούνιο ποδοσφαιριστή, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να πετάει τη φανέλα του στην εξέδρα των «κιτρινόμαυρων».

Ο τυχερός που την έπιασε ήταν ο πατέρας του Τάσου, ο οποίος επισκέφθηκε το Μουσείο Ιστορίας, φορώντας τη συγκεκριμένη φανέλα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Ο Τάσος ήταν ακόμα αγέννητος όταν η ΑΕΚ πανηγύρισε τον τίτλο του 1992 στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με 5.000 οπαδούς της να την έχουν ακολουθήσει ως εκεί. Ανάμεσα στους εκδρομείς βρισκόταν και ο πατέρας του Τάσου και ήταν ο τυχερός που άρπαξε στον αέρα τη φανέλα με τον αριθμό 5 που πέταξε στην εξέδρα ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς.

Φορώντας αυτή τη φανέλα επισκέφθηκε ο Τάσος το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ και φωτογραφήθηκε μπροστά στην προθήκη που αναφέρεται σε εκείνη τη χρυσή εποχή της ομάδας μας.

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το ωράριο αυτό θα παραταθεί αύριο Κυριακή, εν όψει του αγώνα με τη Λαμία, και το Μουσείο θα είναι ανοιχτό έως και λίγο πριν τη σέντρα».

Σχετικές ειδήσεις