ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Conference League: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού – Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με UEFA

Conference League: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού – Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με UEFA
EUROKINISSI.

Ο εφετινός τελικός του Europa Conference League είναι υψηλού κινδύνου, λόγω της διεξαγωγής στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί.

Σήμερα (13/05) πρόκειται να διεξαχθεί η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εκπονηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ημέρα του μεγάλου τελικού του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Στη συνάντηση θα δώσουν το «παρών» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA.

Τα μέτρα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και όπως είναι αναμενόμενο, η OPAP Arena πρόκειται να μετατραπεί σε «φρούριο», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

H Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην ενεργοποίηση του «πληροφοριακού» δικτύου. Στο στόχαστρο πρόκειται να μπουν κυρίως οπαδοί που έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές και που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα.

Κρατική ασφάλεια, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και Αντιτρομοκρατική θα μετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και συνολικά η ΕΛΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις