ΥΓΕΙΑ

Εφημερία «Γ. Γεννηματάς»: Τι απαντά η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Νοσοκομείο Γεννηματάς
Η 1η ΥΠΕ απαντά για την εφημερία του νοσοκομείου
INTIME NEWS

«Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές» τονίζει η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Πειρφέρειας για την κατάσταση στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» κατά τη γενική εφημερία. 

Στοιχεία για τις δύο τελευταίες γενικές εφημερίες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δίνει η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θέλοντας να διασκεδάσει την εικόνα που παρουσιάζει φωτογραφία που δημοσιεύθηκε και δείχνει να επικρατεί το αδιαχώρητο στα Επείγοντα του νοσοκομείου από φορεία με ασθενείς.

Σύμφωνα με την 1η ΥΠΕ, η φωτογραφία απεικονίζει το Παθολογικό Ιατρείο των ΤΕΠ του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» το Σάββατο 11/05/2024, ημέρα 24ωρης εφημερίας. Συνολικά, οι προσελεύσεις ήταν 983 και οι εισαγωγές ασθενών 180. (Διακινήθηκαν με ΕΚΑΒ, πλέον των 190 ασθενείς). Αναπτύχθηκαν αρχικά 15 επικουρικές κλίνες, οι οποίες διευθετήθηκαν μετά το πέρας της εφημερίας, χωρίς περαιτέρω πρόβλημα.

Επίσης, στην επόμενη γενική εφημερία στις 15/05/2024, οι προσελεύσεις στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ανήλθαν σε 672 και οι εισαγωγές ασθενών σε 156. Διακινήθηκαν με Ασθενοφόρα (Σ/ΕΚΑΒ και Ιδιωτικά ), 150 ασθενείς. Έχουν αναπτυχθεί 15 επικουρικές κλίνες, λόγω του φόρτου, οι οποίες θα διευθετηθούν έως τις μεταμεσημβρινές ώρες της 16ης/05/2024.

Στις εν λόγω Γενικές Εφημερίες, προωθήθηκε μονοψήφιος αριθμός φορείων, εντός του Παθολογικού Ιατρείου, εν όψει της εξέτασης ασθενών που ακολουθεί, επισημαίνει η διοίκηση της ΥΠΕ, η οποία θεωρεί πως οι φωτογραφίες «έχουν σκοπό να προκαλέσουν (τεχνητά), δυσμενή εντύπωση, σε Νοσοκομειακή Μονάδα Πρώτης Γραμμής, ως το Νοσοκομείο "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" , το οποίο, καθημερινά και -ιδίως- στις Γενικές Εφημερίες, ανταποκρίνεται με απόλυτη πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας». πληρότητα στις ανάγκες Δημόσιας Υγείας».

Πάντως, για συνθήκες... Γάζας στα Επείγοντα του «Γ. Γεννηματάς» είχε κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην εφημερία του νοσοκομείου, συνοδεύοντας συγγενικό του πρόσωπο.

Σχετικές ειδήσεις