ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φτιάξε το Honda Civic Type R σου έτσι όπως σου αρέσει

Φτιάξε το Honda Civic Type R σου έτσι όπως σου αρέσει

Η Mugen παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον κιτ με διάφορα αξεσουάρ που μπορεί να διαφοροποιήσει γρήγορα και εύκολα ένα Civic Type R από τα υπόλοιπα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η γνωστή ιαπωνική εταιρεία στο χώρο του tuning και των αναβαθμίσεων, η Mugen, παρουσίασε ένα κιτ για το Honda Civic Type R που βελτιώνει τόσο την αεροδυναμική όσο και την αισθητική του αμαξώματος.

Ξεκινώντας από το πιο χτυπητό στοιχείο πρόκειται για τη μεγάλη πίσω φτερούγα η οποία διαθέτει στοιχεία από ανθρακονήματα και δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης για λιγότερο ή μεγαλύτερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce).

Σε συνδυασμό με ένα νέο εμπρός splitter και έναν μεγαλύτερο διαχύτη πίσω η Mugen ισχυρίζεται ότι στις μεγάλες ταχύτητες η κάθετη δύναμη μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 25%.

Εκτός από τις αεροδυναμικές τροποποιήσεις, η Mugen προσφέρει σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την BBS, οι οποίες είναι πιο ελαφριές από τις στάνταρ.

Οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό περιλαμβάνουν μια κεντρική κονσόλα με επενδύσεις από ανθρακόνημα, μία νέα σφαιρική λαβή του επιλογέα ταχυτήτων με επένδυση από αλκαντάρα και προαιρετικά καθίσματα μπάκετ της Recaro.

Τα ειδικά πίσω LED, η μονή, ενιαία απόληξη της εξάτμισης και το τιμόνι από ανθρακονήματα θα είναι διαθέσιμα μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά παρόλο αυτά η Mugen βάζει στην πρίζα κάθε τυχερό που έχει ένα CivicType R. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν αυτό το κιτ μπορεί να παραγγελθεί και εκτός Ιαπωνίας.