ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σασμός: Ντενίση, Παναγοπούλου, Κωστή, Λιβιτσάνου κατάθεσαν υπέρ του σκηνοθέτη

Σασμός: Ντενίση, Παναγοπούλου, Κωστή, Λιβιτσάνου κατάθεσαν υπέρ του σκηνοθέτη

Σασμός: Απαλλαγή των κατηγοριών προτείνει ο εισαγγελέας για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο

Η υπεράσπιση του σκηνοθέτη του Σασμου Κώστα Κωστόπουλου, που δικάζεται για βιασμό, κατά τη διάρκεια των αναγνωστέων εγγράφων ζήτησε να αναγνωστούν οι ένορκες καταθέσεις των Μιμή Ντενίση, Βάσιας Παναγοπούλου, Άλκηστις Μαραγκουδάκη, Κατερίνας Τσάβαλου, Άντας Λιβιτσάνου που ως μάρτυρες προσωπικότητας περιέγραψαν τον σκηνοθέτη ως καλό άνθρωπο και πως ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψη τους τέτοια συμπεριφορά.

Έκανε πίσω ο Αρζόγλου

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ως μάρτυρας ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου, ο ηθοποιός έκανε πίσω και μάλιστα αναγνώστηκε μήνυμα του προς την καταγγέλλουσα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη και εξηγούσε ότι πείστηκε μετά την κατάθεση της Κατερίνας Διδασκάλου, με την οποία συνομίλησε μετά την κατάθεση της στο δικαστήριο, όπου κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη πριν πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο αποδόμησης της κατάθεσης της Κατερίνας Διδασκάλου, αναγνώστηκε και κατάθεση του ηθοποιού Χρήστου Ξηρογιάννη, ο οποίος υποστηρίζει πως η Κατερίνα Διδασκάλου ήταν σε σχέση με τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γνωστός ηθοποιός Βύρων Κολάσης. «Μου φαίνεται πρωτάκουστο αυτό που ακούω! Συνεργαζόμασταν μια χαρά και παίζαμε ολοι μαζί με την κυρία Διδασκάλου και ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα. Είναι πρώτης τάξεως άνθρωπος» ανέφερε ο ηθοποιός.

Στο σημείο εκείνο, ο πατέρας της καταγγέλουσας ξέσπασε λέγοντας: «Δε μου το είπε το παιδί μου! Αν μου το έλεγε δε θα ήταν στην εισαγγελία τώρα! Αλλά μου το είπε το Μάρτη του 2022!».

Μέλπω Κωστή: «Έπεσα από τα σύννεφα»

Ακολούθησε η κατάθεση της Μέλπως Κωστή, η οποία κατέθεσε πως γνώρισε από τη σειρά «Έρωτας» τον κ. Κωστόπουλο και στη συνέχεια κράτησαν φιλική επαφή. «Έμαθα για την καταγγελία από τον κ. Κωστόπουλο από την ανακοίνωση στο Facebook. Έπεσα από τα σύννεφα, είναι ο τελευταίος που περίμενα να ακούσω. Νόμιζα πως ήταν φάρσα. Του είπα πιστεύω σε σένα! Είμαι υπέρ του κινήματος metoo, αλλά για αυτόν τον άνθρωπο το θεωρώ αδύνατο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα για τον άνθρωπο αυτό» είπε η Μελπω Κωστή.

Πρόεδρος: Έχουν ακουστεί διαφορά εδώ…

Μάρτυρας: Σε αυτό το χώρο κάνουμε κάποιο χιούμορ…ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που παρενοχλούν.

Πρόεδρος: Είναι τέτοιος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Δεν είναι τέτοιος.

Μέλος έδρας: Όλοι οι άνθρωποι αυτοί τι λένε δηλαδή; Τι αστεία γίνονται στο χώρο σας;

Μάρτυρας: Ας πούμε έχω μια σκηνή ερωτική με τον Βαλτινό και ο Κωστόπουλος πήρε τη θέση μου κι έκανε πως θα φιλήσει το Βαλτινό και γελάσαμε. Μας έδειχνε.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτά που κατήγγειλε η κ. Γιαννάτου ήταν αστείο; Που της έπιασε τον κ***;

Μάρτυρας: Όχι δε μιλάω για τέτοια. Αυτό ξεπερνάει το όριο.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτά που κατέθεσε η Διαδασκάλου; Είπατε στηρίζετε τα θύματα του metoo…

Μάρτυρας: Τα αποδεδειγμένα θύματα ναι. Εγώ ένιωσα όταν άκουσα την καταγγελία ότι ο κ. Κωστόπουλος θέλει υποστήριξη.