ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: «10 καθάρματα καθορίζουν τις ζωές των άλλων» - Τι καταγγέλλει ανιψιός ηλικιωμένης

Κοζάνη: «10 καθάρματα καθορίζουν τις ζωές των άλλων» - Τι καταγγέλλει ανιψιός ηλικιωμένης

«Η Αστυνομία ξέρει ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τυπολατρικό τρόπο», συμπληρώνει

Μια γυναίκα από το Χρώμιο Κοζάνης καταγγέλλει πως πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει κλοπές που γίνονταν στα χωράφια της, ωστόσο εκείνοι - όπως ισχυρίζεται - αδιαφόρησαν και της είπαν να πάει στο λογιστήριο.

Εκείνη απευθύνθηκε στον ανιψιό της, ο οποίος φτάνοντας στους αστυνομικούς, ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπροφορά των αστυνομικών. Ο ανιψιός της, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε για την υπόθεση: «Αντιληφθήκαμε μέσα στις ημέρες των γιορτών ότι δημιουργείται πρόβλημα γιατί το έχουν κάνει 5 φορές το τελευταίο 2μηνο και δεν είναι ούτε ξένοι ούτε αλαργινοί. Κάνουν ζημιά, κλέβουν αυτά που είναι να κλέψουν αλλά σπάνε, σαν να σου λένε ‘σε σπάμε και σένα’, μήνυμα μεταφέρουν».

Περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΤ, αναφέρει: «Καλεί (σ.σ. η ηλικιωμένη) τα όργανα του δασαρχείου να έρθουν να δουν τη ζημιά, ήρθαν τα είδαν, είχε προηγηθεί και άλλη καταγγελία στη δασάρχη. Πάμε στο ΑΤ, ήταν ένα νεαρό παιδί, αξιωματικός υπηρεσίας. Δεν πρόλαβα να κλείσω την πόρτα, βγαίνει έξω η θεία μου με ένα χαρτάκι το οποίο είχε πάνω έναν κωδικό για 100 ευρώ. Τη ρώτησα τι έγινε, λέει θα πάμε στον λογιστή να κάνουμε μήνυση, έτσι μου είπε το παιδί, μου είπε δεν είστε για εδώ. Μπήκα, του είπα ήρθε εδώ να καταγγέλλει κλοπή, φθορά περιουσίας, ήταν ανένδοτος».

Όπως καταγγέλλει ο ανιψιός της ηλικιωμένης: «Έχουμε 20 ζωοκτονίες σφαγμένα ζώα, πυροβολημένα. Το χωριό είναι 15 γέροντες και 10 καθάρματα. Αυτοί οι 10 με τον νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν τη ζωή του καθενός. Μέχρι πρότινος τον παππού μου τον κουμάνταραν και μερικούς άλλους γέρους. Εγώ αυτό δεν το δέχτηκα και άρχισαν να σκοτώνουν τα σκυλιά».

«Τα καλόπαιδα της Αστυνομίας, της είπαν κάτσε καλά εσύ, όλο προβλήματα δημιουργείς», σημειώνει για την αντιμετώπιση που είχε η ηλικιωμένη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως λέει ο ίδιος, είναι φίλοι με τους νταήδες.

«Είναι γνωστοί και φίλοι. Δεν τους αρέσει να τους χαλάμε τη συνταγή». Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η αγρότισσα αντιμετώπισε προβλήματα, αφού σύμφωνα με τον ανιψιό της: «Έβγαλε όπλο ένας γιατί τον κατέστησε ύποπτο που σκότωσε το σκυλί και την βγάζει όπλο ‘πάρτε πίσω τις μηνύσεις, θα σε καθαρίσω’ της είπε».

«Η Αστυνομία ξέρει ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα»

Από την πλευρά της, η Ανθούλα Ανάσογλου, ποινικολόγος που υπερασπίζεται την ηλικιωμένη, αναφέρει: «Πρόκειται για μια ιστορία που πραγματικά είναι μια επιδερμική υπόθεση. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο κομμάτι. Σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι που έχουν βγει όπλα, θα έπρεπε η Αστυνομία να είναι παρούσα».

«Η Αστυνομία ξέρει ότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και συμπεριφέρεται με αυτόν τον τυπολατρικό τρόπο», συμπληρώνει.

«Το τι έχει γίνει εκεί δεν το γνωρίζω. Μήπως πρέπει να επιληφθεί το δασαρχείο σε αυτήν την περίπτωση», λέει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροείδακος.

«Από την στιγμή που πάρουν κλήση οι συνάδελφοί μου, είναι υποχρεωμένοι να πάνε εκεί να δουν απευθείας τι συμβαίνει, αν ευσταθεί η καταγγελία. (…) Μου φαίνεται περίεργο να ξέρει η Αστυνομία και να μην έχει λάβει μέριμνα».