ΕΛΛΑΔΑ

Σιάτλ: Φωτιά μετά από βραχυκύκλωμα σε Airbus της Delta - Η στιγμή της εκκένωσης

Σιάτλ: Φωτιά μετά από βραχυκύκλωμα σε Airbus της Delta - Η στιγμή της εκκένωσης

Σιάτλ: Έντρομοι οι επιβάτες έτρεχαν να εκκενώσουν το αεροπλάνο

Τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά κάτω από το πιλοτήριο Airbus της Delta Airlines κατεγράφη σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σιάτλ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το αεροπλάνο της πτήσης 604 από το Μεξικό φαίνεται να έχει μόλις προσγειωθεί με την διαδικασία της αποβίβασης των επιβατών να έχει ξεκινήσει. Και ενώ όλα βαίνουν καλώς ξαφνικά, όταν το αεροπλάνο συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρόμιου προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και ένα σύννεφο καπνού να καλύψει το πιλοτήριο.

Όταν, όμως, το αεροπλάνο συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρόμιου υπήρξε βραχυκύκλωμα και φωτιά με αποτέλεσμα ένα σύννεφο καπνού να καλύψει το πιλοτήριο.

Οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν και έντρομοι προσπάθησαν να φύγουν από το αεροπλάνο. Ο πιλότος έδωσε άμεσα εντολή στις αεροσυνοδούς να ανοίξουν τις εξόδους κινδύνου και να προχωρήσουν σε εκκένωση του αεροπλάνου.

«Επικράτησε πανικός, οι άνθρωποι άρχισαν να σπρώχνονται για να πλησιάσουν τις εξόδους κινδύνου», περιέγραψε επιβάτης του αεροπλάνου για τη στιγμή που το πιλοτήριο γέμισε με φλόγες.

«Για λόγους ασφαλείας αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου με τους επιβάτες να αποβιβάζονται από το πίσω μέρος του αεροπλάνου. Το αεροπλάνο έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα πτήσεων για έλεγχο και συντήρηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta.