ΚΟΣΜΟΣ

Μπάφετ: Αποκάλυψε την μυστηριώδη εταιρεία στην οποία επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια

O Oυόρεν Μπάφετ
O Oυόρεν Μπάφετ
ΑΡ

Ο μεγιστάνας Ουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως έχει μία σημαντική συμμετοχή στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb, κάτι που παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι πρότινος.

Η Berkshire Hathaway του Ουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως έχει μία σημαντική συμμετοχή στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb, μετά απο μήνες φημολογίας. Απέκτησε σχεδόν 26 εκατομμύρια μετοχές της Chubb όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC) για τις επενδύσεις του πρώτου τριμήνου της εταιρείας. Αυτό μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η λύση του μυστηρίου οδήγησε την τιμή της μετοχής της Chubb σε υψηλό ρεκόρ στις 6,3% στα 268,96 δολάρια. Οι μετοχές συχνά ανεβαίνουν όταν η Berkshire αποκαλύπτει νέες συμμετοχές, αντανακλώντας αυτό που οι επενδυτές πιστεύουν ότι είναι η «σφραγίδα έγκρισης του Μπάφετ», που ονομάζεται «μάντης της Ομαχά» λόγω της επενδυτικής του σοφίας και της μακροχρόνιας διαμονής του στην Ομαχά της Νεμπράσκα.

«Η Chubb είναι μια ελκυστική επένδυση μετοχικού κεφαλαίου για την Berkshire επειδή δραστηριοποιείται σε μια επιχείρηση που η Berkshire γνωρίζει καλά: την ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων», δήλωσε η Κάθι Σέιφερτ από την CFRA Research. Η εταιρεία του Μπάφετ είχε θωρακίσει τις κινήσεις της από τη δημόσια σφαίρα καθώς «έχτιζε» το μερίδιο της, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την SEC σε προηγούμενες καταθέσεις.

Μία ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο, όταν ανέλαβε την εγγύηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ύψους περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων στην υπόθεση αγωγής της αρθρογράφου Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire που είναι διάσημος για την επενδυτική του δεινότητα, έχει συγκεντρώσει μια σημαντική ομάδα επενδυτών που μιμούνται τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου του. Η συμμετοχή της Berkshire Hathaway στην Chubb δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τον ίδιο, το στοίχημα επένδυσης στην Chubb δεν εγκυμονεί κινδύνους, καθώς είναι γνώριμο έδαφος: οι ασφαλιστικές εταιρείες Geico, National Indemnity και General Re είναι όλες θυγατρικές της Berkshire Hathaway.

Τον Φεβρουάριο, η Berkshire αποκάλυψε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αν και ο κολοσσός τεχνολογίας παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire. Η Berkshire πούλησε επίσης 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών HP το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τις συμμετοχές της κατά 78%.