ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

National Geographic STEM: Διασκεδαστικοί τρόποι που θα κάνουν το παιδί σου να «διψάει» για μάθηση

National Geographic STEM: Διασκεδαστικοί τρόποι που θα κάνουν το παιδί σου να «διψάει» για μάθηση

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να προσφέρουμε στο παιδί μας, τα πιο συναρπαστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια για τη φύση και τις επιστήμες και ένα είναι το σίγουρο: Η «δίψα» του για μάθηση δεν θα σταματήσει ποτέ

Στην ερώτηση, τι είναι σημαντικότερο για την ανατροφή και το μεγάλωμα ενός παιδιού, μάλλον η απάντηση βρίσκεται στα «ερεθίσματα», τα οποία λαμβάνει καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός πως τα παιδιά απορροφούν «σαν σφουγγάρια», τις γνώσεις και τις πληροφορίες που δέχονται, αρκεί να τους ενδιαφέρουν!

Και κάπου εδώ, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς μπορούμε να προσελκύουμε συνεχώς, το ενδιαφέρον των παιδιών μας; Το μυστικό φυσικά, «κρύβεται» στη διασκέδαση, η οποία -ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής των μικρών μας- οφείλει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μάθηση.

Και αυτό, μπορεί να γίνει πράξη χάρη στα σετ δραστηριοτήτων National Geographic STEM της Giochi Preziosi, τα οποία συνδυάζουν το παιχνίδι και τη γνώση, με τον πιο ελκυστικό και fun τρόπο. Διότι κατά βάθος, όλα τα παιδιά κρύβουν μέσα τους έναν μικρό επιστήμονα, τον οποίο μπορούν να βγάλουν προς τα έξω, αρκεί να έχουν στη διάθεσή τους, τους κατάλληλους «συμμάχους», που δεν είναι άλλοι από τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια!

Εμείς το μόνο που χρειάζεται, είναι να προσφέρουμε στο παιδί μας, τα πιο συναρπαστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια για τη φύση και τις επιστήμες και ένα είναι το σίγουρο: Η «δίψα» του για μάθηση δεν θα σταματήσει ποτέ!

Ανακαλύπτουμε τους μαγικούς κρυστάλλους

Τα παιδιά, πάντα ενθουσιάζονται όταν τους δίνεται η ευκαιρία να εξερευνούν, ειδικά όταν αυτή η εξερεύνηση σχετίζεται και αφορά στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της φύσης. Οπότε, όταν αυτός ο κόσμος έρχεται κατευθείαν σπίτι τους, η χαρά και η θέληση τους να μάθουν περισσότερα φθάνει σε άλλο επίπεδο.

Γι’ αυτό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να τους πάρουμε δώρο το Κρυστάλλινο Δάσος, έτσι ώστε να δημιουργήσουν πανεύκολα και σε λίγο χρόνο το πιο πολύχρωμο δάσος κρυστάλλων. Πιστέψτε μας, τα παιδιά μας όχι μόνο θα καλλιεργήσουν εντυπωσιακά δέντρα με κρυστάλλους, αλλά συγχρόνως, αυτή η βιωματική δραστηριότητα θα τους προσφέρει γνώσεις που -σε άλλη περίπτωση- θα μάθαιναν μόνο μέσα από ένα σχολικό βιβλίο.

Βέβαια, οι γνώσεις για τους κρυστάλλους δεν τελειώνουν εδώ, αφού το Εργαστήριο Κρυστάλλων που λάμπουν στο σκοτάδι είναι το ιδανικό δώρο για μια συνεχή ενασχόληση. Μάλιστα, τα παιδιά μπορούν έτσι να δημιουργήσουν τον δικό τους αληθινό κρύσταλλο μέσα σε μόλις 4 με 7 ημέρες και γίνουν οι πιο έμπειροι μικροί γεωλόγοι! Και κάπως έτσι, το σπίτι θα μεταμορφωθεί σε ένα κινητό μουσείο κρυστάλλων.

Το ηφαίστειο που φέρνει την «έκρηξη» στο σπίτι

Και τώρα, έφθασε η στιγμή που σίγουρα θα συναρπάσει τους μικρούς μας επιστήμονες, αφού παίρνουν τη δύναμη του ηφαιστείου στα χέρια τους και δημιουργούν το δικό τους Ηφαίστειο και όχι μόνο. Γιατί πέρα από τη δημιουργία του, έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα όσα θέλουν γι’ αυτό το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο, από ένα μόνο επιστημονικό σετ.

Κι όμως, αυθεντικά ηφαιστειακά δείγματα θα αφήσουν εμάς αλλά και το παιδί μας άφωνους, ενώ την ίδια ώρα θα είμαστε μαγεμένοι από την απίστευτη κατασκευή που θα έχουμε μόλις δημιουργήσει.

Πηγαίνουμε αιώνες πίσω και γνωρίζουμε τους δεινοσαύρους

Σχεδόν όλα τα παιδιά λατρεύουν τους δεινοσαύρους και θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτούς και την ιστορία που κρύβουν. Βλέπουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, διαβάζουν βιβλία αλλά φυσικά, το όνειρό τους είναι να έρθουν με έναν τρόπο στ’ αλήθεια σε επαφή με αυτούς και το μόνο που «υπόσχεται» να τους προσφέρει αυτήν την αίσθηση, είναι το Σετ Ανασκαφής Απολίθωμα Δεινοσαύρου. Και κάπως έτσι, η παλαιοντολογία φθάνει στο σπίτι μας και μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε μαζί με τα παιδιά μας το είδος των δεινοσαύρων, αφού στο σετ θα βρούμε ακόμα και πιστό αντίγραφο δοντιού δεινοσαύρου Τ-REX.

Χημικές αντιδράσεις και πειράματα για τους μελλοντικούς μας επιστήμονες

Αν το παιδί μας «τρελαίνεται» για πειράματα στο σχολείο και όταν γυρίζει σπίτι μετατρέπει την κουζίνα σε χημικό εργαστήριο, είναι με βεβαιότητα ένας αληθινός χημικός, ο οποίος όμως, πρέπει επειγόντως να βρει έναν άλλον τρόπο για να διοχετεύει το ταλέντο του. Ποιος είναι αυτός; Φυσικά το επιστημονικό σετ με τις Χημικές Αντιδράσεις, το οποίο μας ταξιδεύει στον περίπλοκο και συγχρόνως γοητευτικό κόσμο της χημείας.

Έτσι, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χημεία στην πράξη, δημιουργώντας εκπληκτικές χημικές αντιδράσεις και αφρώδεις εκρήξεις και θα αποκαλύψουν όλα τα κρυφά και χρωματιστά μηνύματα που κρύβει η επιστήμη της χημείας.

Η γη έχει τους πιο εντυπωσιακούς θησαυρούς

Η αλήθεια είναι ότι πάντα οι πολύτιμοι λίθοι μας εντυπωσιάζουν όλους, αφού αυτά τα μαγευτικά πετρώματα της φύσης και ο τρόπος δημιουργίας τους έχουν κάτι το ξεχωριστό να μας διδάξουν. Και φυσικά, τα παιδιά πρέπει από όταν ακόμα είναι μικρά, να έρθουν σε επαφή με αυτούς. Έτσι, με το σετ Πολύτιμοι Λίθοι, θα γίνουν οι πιο καλοί ερευνητές. Ο μεγεθυντικός φακός του σετ θα τα βοηθήσει να ανακαλύψουν και να δουν για πρώτη φορά πολλά διαφορετικά πετράδια και πολύτιμους λίθους και να γνωρίσουν τα πάντα για αυτούς.

Τις πιο σημαντικές και εξειδικευμένες γνώσεις γεωλογίας θα αποκτήσει επίσης το παιδί μας, μέσω των σετ Ορυκτά Πετρώματα και Ανασκαφής Πετράδια, αφού θα κάνει τις πιο ενδιαφέρουσες ανασκαφές για να ανακαλύψει τον κρυστάλλινο θησαυρό, αλλά και να παρατηρήσει από κοντά αληθινά πετράδια. Το εικονικό έδαφος και τα εργαλεία των παιχνιδιών μάλιστα, θα του προσφέρουν τη βιωματική γνώση που χρειάζεται και θα το μεταφέρουν σε ένα παράλληλο επιστημονικό σύμπαν.

Μπορεί λοιπόν, μέχρι πρότινος να αναρωτιόμασταν, πώς θα μεταδώσουμε στα παιδιά μας τα απαραίτητα ερεθίσματα χωρίς να δυσανασχετούν, όμως τώρα πια γνωρίζουμε τον τρόπο. Διότι η National Geographic STEM και η Giochi Preziosi έχουν τα κατάλληλα επιστημονικά σετ, τα οποία θα εμπνεύσουν τους επιστήμονες του μέλλοντος και θα αποτελέσουν την τέλεια δραστηριότητα για τα αγόρια και τα κορίτσια που αγαπούν τις επιστήμες και το περιβάλλον. Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε, πως η γνώση είναι καλύτερη όταν είναι βιωματική.