ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aπίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Dow Jones σε υψηλά όλων των εποχών – Τρελό ράλι

Aπίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Dow Jones σε υψηλά όλων των εποχών – Τρελό ράλι

Ο βιομηχανικός δείκτης του αμερικανικού χρηματιστηρίου /tag/dow-jones ξεπερνά για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 40.000 μονάδες. 

Οι μετοχές στη Wall κινούνται ανοδικά την Πέμπτη, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average πάνω από τις 40.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς συνεχιζόταν η χρονιά της Wall Street.

Ο βιομηχανικός δείκτης ενδοσυνεδριακά έφρασε στις 40.000,54 μονάδες. Αλλά και οι S&P 500 και Nasdaq Composite κατέκτησαν νέα επίπεδα – ρεκόρ.

«Αυτό το επίτευγμα είναι απόρροια της αύξησης των εταιρικών κερδών και της οικονομικής ανθεκτικότητας», δήλωσε ο John Lynch, επικεφαλής επενδύσεων στην Comerica Wealth Management. Η πορεία του Dow προς τις 40.000 έρχεται, καθώς οι προσδοκίες για περικοπές επιτοκίων και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 3,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάρτιο.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,4%. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4%.

Σημειώνεται πως ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση. Τον Φεβρουάριο είχε ενισχυθεί κατά 3,8%.

To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2021.