ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: «Ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί των θέσεών της»

Βορίδης: «Ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί των θέσεών της»

Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για Ράμα και Σιλιάνοφσκα

Για την επίσκεψη και την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έντι Ράμα, τόνισε πως ήταν «χωρίς προστιθέμενη αξία», ωστόσο δεν γινόταν να απαγορευτεί. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα, σε διπλωματικό επίπεδο, έχει πράξει όσα προβλέπονται για την Αλβανία, αναφέροντας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ και άλλα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις με τους διεθνείς οργανισμούς.

Όσον αφορά στον όρο «Μακεδονία» της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο κ. Βορίδης είπε ότι η νέα πρόεδρος της χώρας θα έχει το πρόβλημα αύριο, διότι αν δεν της αρέσει το αναγνωρισμένο όνομα, τότε «θα έχει μία χώρα χωρίς όνομα και άρα μία ανύπαρκτη χώρα».

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί των θέσεών της» και πρόσθεσε ότι η συνεννόηση για τη μετανάστευση και η ηρεμία στο Αιγαίο, έχουν τη σημασία τους. «Πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις