ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Το 2020 βρεθήκαμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη με την Τουρκία

Μπακογιάννη: Το 2020 βρεθήκαμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη με την Τουρκία

«Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες», υπογράμμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της χώρας. «Βολές» κατά Ερντογάν και Σκοπίων.

Το μήνυμα ότι «εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες» εξέπεμψε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για τους χειρισμούς της ελληνικής ηγεσίας στα ανοικτά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Η πραγματικότητα εκδικείται και στην περίπτωση της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων, θα καταλάβουν ότι όλα όσα έλεγαν προεκλογικά, είναι αέρας φρέσκος», επεσήμανε και σημείωσε ακόμη πως η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί «ήταν κολοσσιαίο λάθος του Ερντογάν», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και των συναντήσεων των δυο ηγετών, σημειώνοντας την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις «εκεί που ήμασταν το ‘20 στην κυριολεξία με το δάχτυλο στη σκανδάλη, και τα υποβρύχιά μας στο Αιγαίο και ήταν τα αεροπλάνα μας συνεχώς στον αέρα και είχαμε ένα τεράστιο κόστος. Υπήρχαν νύχτες εκείνο το καλοκαίρι που δεν κοιμόμουν, βεβαίως ανησυχούσα. Όταν οι δυο χώρες φτάνουν στο ‘’παρά πέντε’’ και η ένταση έχει κορυφωθεί, δεν είναι αστείο».

«Λένε αναλυτές με τον Ερντογάν ‘’δεν έχουμε περάσει Ίμια’’, είναι αλήθεια, παρόλα αυτά εκείνο το καλοκαίρι ήταν ένα άγριο καλοκαίρι, ένα δύσκολο καλοκαίρι. Οι ένοπλες δυνάμεις χειρίστηκαν το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικά δεν είχαμε φτάσει σε ένα σημείο που πέσανε στη μέση Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι διάφοροι...»

«Ο Κασσελάκης και η εξωτερική πολιτική είναι ασύμβατες έννοιες»

Μιλώντας για την αντιπολίτευση, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει πάει ποτέ στην Άγκυρα, ενδεχομένως μόνο ως ευρωβουλευτής και δεν έχει διαχειρισθεί ποτέ ένα τέτοιο θέμα. Άκουσα και μία άλλη βαρύγδουπη δήλωση, του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μάς είπε να φέρουμε τα τρία μνημόνια αύριο το πρωί. Πραγματικά εύχομαι να μάθει τι σημαίνει “υφαλοκρηπίδα”, έχει ακόμη χρόνο».

Σχετικές ειδήσεις