ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κωνσταντοπούλου για Μάτι: «Να ελεγχθούν όσοι ενεπλάκησαν στο δικαστικό σκάνδαλο»

Κωνσταντοπούλου για Μάτι: «Να ελεγχθούν όσοι ενεπλάκησαν στο δικαστικό σκάνδαλο»
Newsbomb.gr/Νίκος Ραζής

«Αυτό που συνέβη χθες και σε όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν κακοδικία» δήλωσε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι 

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζώντες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Το παρών έδωσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, νομική εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων, η οποία πήρε τον λόγο και αρχικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών. «Δεν επιτρέπονται συνδικαλιστικές παρεμβάσεις από δικαστικές ενώσεις, σε μία τέτοια υπόθεση δεν επιτρέπεται να επιχειρείται να αλλοιωθεί αυτό το οποίο συνέβη».

«Αυτό που συνέβη χθες και σε όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν κακοδικία. Οι υποχρεωσεις της δικαιοσύνης δεν εξαντλούνται στο να ασκηθεί έφεση κατά μίας κακής και προκλητικής και προδήλως εσφαλμένης και ηθελημένα εσφαλμένης απόφασης δικαστηρίου. Υπάρχει υποχρέωση να ελεγχθούν όλοι όσοι διεπλάκησαν για να εκδοθεί η απόφαση, όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το δικαστικό σκάνδαλο που ήταν ορατό από την πρώτη στιγμή, όλοι όσοι εμπόδισαν τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό του εγκλήματος που είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα.

»Όλοι οσοι εμπόδισαν τον ανακριτή της υποθέσεως από το να ασκήσει τη δίωξη με σύμπραξη της εισαγγελέως για κακούργημα, όπως ζήτησε τρεις φορές. Όλοι όσοι φοβέρισαν τον εισαγγελέα που έκανε την πρώτη προκαταρκτική και επιχείρησαν να τον βγάλουν από την υπόθεση πριν καλέσει σε εξηγήσεις πολιτικά πρόσωπα αυτοδιοικητικά πρόσωπα υπηρεσιακά πρόσωπα για το έγκλημα. Όλοι οσοι επιχείρησαν να εκβιάσουν τον πραγματογνώμονα που με αυταπάρνηση έπραξε το καθήκον του και κατέγραψε τις ευθύνες την ώρα που δεχόταν δημόσιες απειλές από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης την ώρα που δεχόταν εκβιασμούς από τον αρχηγό της πυροσβεστικής και όλοι όσοι συνολικά επιχείρησαν να απενεργοποιήσουν τους συγγενείς τους επιζώντες τους εγκαυματίες, όλοι όσοι επιχείρησαν να τους διαιρέσουν και να τους διασπάσουν για να μην έιναι αποτελεσματικοί, όλοι όσοι τελικά προσπάθησαν με χίλιους τρόπους να αποτρέψουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το δίδαγμα αλλά και το πρόσταγμα, η πρόσκληση είναι συγκεκριμένες», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.