ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: «Διαμορφώνουμε μια κοινωνία που προσφέρει ευκαιρίες και αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη»

Παπαθανάσης: «Διαμορφώνουμε μια κοινωνία που προσφέρει ευκαιρίες και αξιοπρέπεια σε κάθε πολίτη»

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης παρουσίασε μία σειρά καίριων πτυχών για το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης παρουσίασε μία σειρά καίριων πτυχών για το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της συνοχής μέσα στην κοινωνία μας μέσω της διεύρυνσης των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας. Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ο καρπός προσεκτικής μελέτης και σχεδιασμού με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων.

Ένα καίριο στοιχείο της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο έχει αναδειχθεί σε ένα άκρως αποτελεσματικό εργαλείο κοινωνικής πρόνοιας και ένταξης. Η επέκταση του προγράμματος και η συμμετοχή νέων φορέων ως διαχειριστών ενισχύει σημαντικά το δίκτυο στήριξης, ενώ η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 5 εκατομμύρια ευρώ εγγυάται τη βιωσιμότητα και την επέκταση της δράσης σε ευρύτερη κλίμακα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αντικατοπτρίζουν τη βούληση και τη δέσμευση της Κυβέρνησής να θέσει την κοινωνική ένταξη και την ποιότητα ζωής στο επίκεντρο της πολιτικής της ατζέντας. “Μέσα από αυτή τη διαδικασία, επιδιώκουμε να προωθήσουμε την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, και τη σύγκλιση μέσα στην κοινωνία μας, δείχνοντας το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Η ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» αποτελεί μια συμβολή υψηλής σημασίας προς την αντιμετώπιση ενός από τα πλέον δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, μέσω μιας προσέγγισης που αντικατοπτρίζει μια ολοκληρωμένη και φιλόδοξη στρατηγική. Αυτή η προσέγγιση καταδεικνύει τη βούληση και τη δέσμευση να προσφερθούν πρακτικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη, μετατρέποντας τις προσωρινές διευθετήσεις σε μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την κοινωνική ένταξη.

Το νομοσχέδιο, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης, διακηρύσσει την επιδίωξή της Κυβέρνησης να προάγει μια πιο δίκαιη, συμπεριληπτική κοινωνία, παρέχοντας ένα σταθερό πλαίσιο για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και δείχνοντας αλληλεγγύη προς τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Παπαθανάσης στην πρωτοβουλία για την απονομή τιμητικού τίτλου σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εστιάζουν σε πολιτικές για τους νέους. Πρόκειται για έναν καινοτόμο τρόπο για να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων στα κοινά. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ανάπτυξη μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας, όπου οι νέοι μας θα συμμετέχουν ενεργά στην τρέχουσα κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική ανάπτυξη. Η αναγνώριση της συμβολής τους είναι ζωτικής σημασίας για μια κοινωνία που επιδιώκει να είναι δυναμική, προοδευτική και δίκαιη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Παπαθανάση στη Βουλή: