BOMBER

Από το «μαζί τα φάγαμε» στο «μαζί τους σκοτώσαμε»

Από το «μαζί τα φάγαμε» στο «μαζί τους σκοτώσαμε»
Αρχείου - Eurokinissi

Είδατε πόσο εύκολα διαχέεται η ευθύνη σε όλους μας; Από το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, στο «μαζί τους σκοτώσαμε» της Φλέσσα

Από τον Θεόδωρο Πάγκαλο στη Βίκυ Φλέσσα είναι ένα πολύ μικρό δρομάκι. Το δρομάκι της ντροπής που προσπαθεί να μας κάνει όλους συνένοχους σε εγκληματικές πράξεις και να φύγει οποιαδήποτε ευθύνη από το πολιτικό σύστημα.

Η επίμαχη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε την κατακραυγή των social media, την αγανάκτηση συγγενών των θυμάτων αλλά και την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Είναι μια ντροπιαστική προσπάθεια να ενοχοποιηθεί ο λαός για καθετί στραβό που συμβαίνει στον τόπο. Η κυρία Φλέσσα επιθυμεί να νιώσουμε ενοχές ότι όλοι εμείς σκοτώσαμε δικά μας παιδιά; Ότι ο ελληνικός λαός δεν ολοκλήρωσε τα έργα;

Τα ίδια είχε πει και ο Πάγκαλος πριν από χρόνια για το γεγονός ότι κάποιοι επί ΠΑΣΟΚ έτρωγαν με 10 μασέλες την περιουσία του ελληνικού λαού. «Όλοι μαζί τα φάγαμε» είχε πει ο μακαρίτης πλέον πρώην υπουργός του Σημιτιστάν που διέλυσε την Ελλάδα.

Κυκλοφόρησε λοιπόν ένα βίντεο από παρουσίαση βιβλίου της δημοσιογράφου που έγινε στις 14 Απριλίου στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τη ρωτούν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και εκείνη απαντά: "Αυτή η παθογένεια τώρα με τον ΟΣΕ… μιλάτε σοβαρά; Το κράτος όλο νοσεί".

Τότε, κάποιος από τους παρευρισκομένους τη ρωτά: "Την ευθύνη ποιος έχει κυρία Φλέσσα;".

"Δηλαδή αν θέλεις να σου πω κάτι πολύ ακραίο, τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί, αν θες να ξέρεις, εμένα αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλες και όλοι μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανέναν πρωθυπουργό και με καμία κυβέρνηση, γιατί είμαστε όλοι…" είπε η Βίκυ Φλέσσα, χωρίς να ολοκληρώνει την πρότασή της.

Φαντάζομαι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι δηλώσεις της συγκεκριμένης κυρίας υπόκεινται στην κρίση του λαού.