Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Toyota πάει στο φεγγάρι!

Newsbomb

Σε μία εποχή που η NASA προσπαθεί να βρει βιώσιμους τρόπους ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να αποικίσει στη Σελήνη προκύπτει μια πρωτοποριακή συνεργασία με την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, την Toyota.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατασκευασμένο ως φόρος τιμής στο θρυλικό Land Cruiser της Toyota, το Lunar Cruiser υποτίθεται ότι είναι έτοιμο για να επαναπροσδιορίσει την κινητικότητα στη σελήνη αποτελώντας μία απόδειξη της ανθρώπινης εφευρετικότητας.

Για την κίνησή του υπάρχει ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου με ένα μεγάλο μέρος της τεχνογνωσίας να προέρχεται από το Mirai της Toyota. Και ενώ το πρώτο fuel-cell αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής έχει μία αυτονομία όσο περίπου ένα πετρελαιοκίνητο, το όχημα που θα κυκλοφορεί στη σελήνη θα μπορεί να διανύσει κοντά στις 10.000 χιλιόμετρα!

Κάτι το εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι το μέγεθός του είναι όσο δύο μίνι λεωφορεία το ένα δίπλα στο άλλο. Το Lunar Cruiser έχει αυτές τις διαστάσεις προκειμένου να μπορεί να έχει μια ευρύχωρη καμπίνα για δύο αστροναύτες, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχει πρόβλεψη για την μεταφορά ακόμη δύο ατόμων.

Η συνεργασία μεταξύ της NASA και της JAXA (της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης) προαναγγέλλει μια νέα εποχή για τις «επισκέψεις» στη Σελήνη. Με ένα κοινό όραμα για βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη, η συμφωνία θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη ενός οχήματος που θα συνδράμει των επιστημονικών προσπαθειών και την επέκταση της αυτονομίας της εξερεύνησης του σεληνιακού τοπίου.