ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μην ανοίγεις την πόρτα»: Είδαμε το ελληνικό «Blair Witch Project»

Μην ανοίγεις την πόρτα
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 25 Απριλίου και ήδη έχει σημειώσει ρεκόρ προπώλησης εισιτηρίων
Αρχείο Newsbomb.gr

Bρεθήκαμε στην avant premiere της ταινίας «Μην ανοίγεις την πόρτα» των Unboxholics

Βρεθήκαμε στην avant premiere της πρώτης μεγάλους μήκους ταινίας των Unboxholics, «Μην ανοίγεις την πόρτα» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου.

Η ταινία κυκλοφορεί την Πέμπτη 25 Απριλίου και όπως όλα δείχνουν θα γίνει εμπορική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς το ρεκόρ προπώλησης εισιτηρίων που ήδη έχει σημειωθεί καθώς και τους 1 εκατ. followers που έχουν οι Unboxholics, Σάκης και Αλέξανδρος Καρπάς, στο κανάλι τους στο YouTube.

Aς περάσουμε όμως στο δια ταύτα… Το σκηνοθετικό ντεμπούτο των αδερφών Καρπά ανήκει στην κινηματογραφική σφαίρα του ψυχολογικού τρόμου, ακολουθώντας τα χνάρια των αδελφών Φιλίππου που παρουσίασαν πέρσι το ελληνικό θρίλερ «Talk to Me». Σκοτεινό και ατμοσφαιρικό -τα πλάνα από το Μαύρο Δάσος της Όρμας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά- χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ μιας ταινίας τρόμου. Το πρώτο jump scare έρχεται από τα πρώτα λεπτά του φιλμ, ενώ η μουσική δίνει τον απαραίτητο τόνο για να ενταθεί η αγωνία, «σώζοντας» αρκετές σκηνές της ταινίας. Το θέμα είναι να καταφέρει να σε τρομάξει, γιατί τουλάχιστον, αυτό θες από ένα ψυχολογικό θρίλερ...

Προσωπικά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της ταινίας δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου το The Blair Witch Project. Ο χώρος που τοποθετείται η ιστορία, αρκετές σκηνές, ακόμα και κομμάτια της πλοκής με οδηγούσαν συνέχεια σε αυτή τη σύγκριση. Στα παραπάνω προσθέστε ότι μιλάμε για ένα B-horror movie ανεξάρτητης, low budget παραγωγής με περιορισμένα μέσα και μικρή ομάδα ανθρώπων.

Για την ιστορία, και κυρίως για να μαθαίνουν οι νεότεροι σε ηλικία που ίσως να μην γνωρίζουν τι εστί The Blair Witch Project και αποτελούν το fan base των Unboxholics αφού αυτοί είναι που θα γεμίσουν τις σκοτεινές αίθουσες για να δουν την ταινία, το Blair Witch Project γυρίστηκε από ερασιτέχνες, με handcams και ένα σενάριο που μέτραγε περί τις 35 σελίδες περιέχοντας ελάχιστους διαλόγους.

Παρ' όλα αυτά, η ταινία έσπασε τα ταμεία των παγκόσμιου box office, δημιούργησε ολόκληρη σχολή στην οθόνη, παρέδωσε μαθήματα marketing για τον θρύλο που καλλιέργησε, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε το reboot.

Έτσι και οι αδερφοί Καρπά, οι οποίοι αν και δεν είναι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, αλλά θα κριθούν ως οφείλεται, με περιορισμένα μέσα και μια ομάδα που δεν φτάνει ούτε τα 10 άτομα, μετά από τρία χρόνια προσπάθειας και γυρισμάτων, κάνουν το όνειρο -που είχαν από παιδιά- πραγματικότητα και -μετά τις μικρούς μήκους ταινίες- μας παρουσιάζουν το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό τους πόνημα, εμφανώς επηρεασμένοι από τα διάφορα ψυχολογικά θρίλερ που έχουν δει όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, για τους ίδιους τους αδερφούς Καρπά, η ταινία δεν είναι μόνο αυτό. Σε συνέντευξή τους στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο ανέφεραν: «ο πραγματικός τρόμος βρίσκεται μέσα μας, στις σκέψεις μας, εκεί κρύβεται το καλό horror. Ο θεατής θέλουμε να τρομάξει με τον εαυτό του, όχι με αυτό που είδε, αυτό θα είναι το success».

It takes two to tango. Στην ταινία των 87 λεπτών, θα δείτε μόνο δύο πρόσωπα. Τον Σάκη Καρπά, ο οποίος έχει κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον ίδιο και οφείλουμε να πούμε ότι αυτό αποτελεί το απαιτούμενο «τυράκι» για τους fan των Unboxholics. Μαζί του η ηθοποιός Φωτεινή Λεβογιάννη η οποία κρατάει όλη την ταινία, όσον αφορά το υποκριτικό κομμάτι.

Η ταινία των Unboxholics powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ «Μην ανοίγεις την πόρτα», έρχεται σε διανομή Rosebud και η επίσημη σύνοψη αναφέρει: Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στην σκοτεινή καρδιά του δάσους;

Το theme song «Close To You» της ταινίας γράφει και ερμηνεύει η Kid Moxie.

Διαβάστε επίσης

Κίρα Νάιτλι: Η τραυματική εμπειρία και η ψυχοθεραπεία μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Νέες αποκαλύψεις για τον Τζόνι Ντεπ: Ήταν ο φόβος και ο τρόμος στα γυρίσματα

O Κιάνου Ριβς μπαίνει στην τρίτη ταινία «Sonic» - Ο ρόλος που θα παίξει