ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαντόνα είναι πολλά τα λεφτά - Τα εκατομμύρια που κέρδισε από το «Celebration Tour»

Mαντόνα
H Mαντόνα στην τελευταία της συναυλία στη Βραζιλία
AP

Το «The Celebration Tour» ήταν ένας οικονομικός θρίαμβος για την Μαντόνα που γράφει ιστορία

Η Μαντόνα είναι πλέον η μόνη γυναίκα καλλιτέχνιδα που έχει πραγματοποιήσει έξι περιοδείες με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία!

Οι μόνοι που το έχουν καταφέρει είναι οι Eagles, οι Rolling Stones, οι U2 και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard Boxscore οι 80 συναυλίες του «Celebration Tour» πούλησαν 1,1 εκατ. εισιτήρια και έφεραν έσοδα 225,4 εκατ. δολάρια.

Η «βασίλισσα της ποπ» ανακοίνωσε για πρώτη φορά την περιοδεία της τον Ιανουάριο του 2023, με προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Όμως, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, καθυστέρησε να ξεκινήσει ένα σκέλος της περιοδείας στη βόρεια Αμερική με πάνω από 20 σταθμούς.

Το ντεμπούτο της στην Ευρώπη έγινε στην 02 Arena στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο και περιλάμβανε 27 συναυλίες σε 10 χώρες οι οποίες απέφεραν εισπράξεις $77,5 εκατ. και 429.000 εισιτήρια.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Μαντόνα έδωσε τρεις συναυλίες στο Μπρούκλιν και δύο στην Ουάσινγκτον, προτού συνεχίσει στη βόρεια Αμερική με 42 συναυλίες από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, κέρδισε 133,1 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας 616.000 εισιτήρια και εκτόξευσε τις συνολικές εισπράξεις της περιοδείας.

Επίσης τα έσοδα από την Λατινική Αμερική με πέντε συναυλίες στο Palacio de los Deportes της Πόλης του Μεξικού ήταν της τάξης των $14,8 εκατ. με 82.400 εισιτήρια.

Συνολικά, το «The Celebration Tour» με τις αστρονομικές εισπράξεις των 225 εκατ. δολαρίων, σηματοδοτεί την πιο κερδοφόρα περιοδεία της Μαντόνα από το 2012 αναφέρει η Daily Mail.

Η σταρ τερμάτισε την περιοδεία της με τη μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας της στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου τραγούδησε μπροστά σε περίπου 1.6 εκατομμύρια ανθρώπους.


Διαβάστε επίσης


«Κοσμοπλημμύρα» για τη Μαντόνα: H δωρεάν συναυλία στην Copacabana έσπασε ρεκόρ

Η Σάλμα Χάγιεκ εμφανίστηκε ως «Φρίντα Κάλο» σε συναυλία της Μαντόνα

Μαντόνα: «Ο Θεός με ρώτησε αν θέλω να πάω κοντά Του και είπα όχι ακόμη» - Η συγκλονιστική αποκάλυψη