Θα πας Βενετία; Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!
Αν τελικά ο δρόμος σου σε βγάλει στη Βενετία, στην πόλη των δόγηδων, των καναλιών και του ρομάντζου, καλό θα ήταν να ξέρεις και την κουζίνα της.
Κάθε μέρος στην Ιταλία φημίζεται για τα τοπικά του πιάτα. Μην πας άσχετος και τουρίστας. Μάθε ποια είναι τα φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
Baccala’ Mantecata: Δηλαδή μπακαλιάρος. Καμία σχέση με το δικό μας μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο μπακαλιάρος βράζεται και κατόπιν γίνεται κρέμα με λάδι, σκόρδο και μαϊντανό.
Sarde in Saor: Δηλαδή σαρδέλες μαριναρισμένες σε γλυκόξινη σάλτσα με κρεμμύδια, κουκουνάρι και σταφίδες.
Polenta: είναι για τους ιταλούς κάτι σαν τη δική μας φάβα. Σιμιγδαλένιος πουρές με πολύ χαρακτηριστική γεύση.
Bigoli: Χοντρό μακαρόνι που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης.
Gnocchi: Φυσικά και υπάρχουν παντού στην Ιταλία, αλλά η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στη Βενετία τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ζυμαρικά από πατάτα.
Cicchetti: Κάτι σαν τάπας, θα τα βρείτε σε κάθε μπαρ και τα συνοδεύετε με ένα καλό κρασί. Οι ιταλοί τα τρώνε πριν το γεύμα ή το δείπνο.
Fritelle alla Veneziane: Κοινώς λουκουμάδες. Ομως διαφέρουν από τους δικούς μας κατά πολύ. Σε κάποιες εκδοχές τους έχουν μέσα κομμάτια φρούτου ή κρέμα ζαμπαγιόνε.