Rome
Η πανέμορφη Ρώμη δεν έχει ηλικία και είναι αιώνια...
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Ρώμη: Οι πέντε καλύτερες βόλτες που μπορείτε να κάνετε στην «Αιώνια Πόλη»

Τα καλά διατηρημένα αρχαία αξιοθέατα, τα εντυπωσιακά μπαρόκ μνημεία και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, καθιστούν τη Ρώμη μία πόλη γεμάτη ιστορία και καλλιτεχνική γοητεία. Για αυτό, αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, πρέπει να είστε οργανωμένοι με τις πέντε βασικές διαδρομές που θα σας βοηθήσουν να τη γνωρίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Κορυφαία αξιοθέατα, βόλτες, πάρκα, τέχνη και ιστορικές πλατείες είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορούν να σας ενθουσιάσουν αν βρεθείτε στην πόλη της Ρώμης. Η Ρώμη, η «Αιώνια Πόλη», είναι ένα μέρος που μαγεύει κάθε επισκέπτη με την επιβλητική ομορφιά της, τα μνημεία του ιστορικού κέντρου της και το πιο γευστικό φαγητό και παγωτό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διαδρομές που θα σας βοηθήσουν να την εξερευνήσετε καλύτερα, αν προγραμματίζετε το επόμενο ταξίδι σας να είναι εκεί.

#1 Από τη Ρωμαϊκή Αγορά, στο Κολοσσαίο και στο Parco dell’ Apia Antica με τις κατακόμβες

Η καρδιά της Ρώμης ανέκαθεν ήταν η Ρωμαϊκή Αγορά, οπότε θα σας συνιστούσαμε να ξεκινήσετε από εκεί την περιήγησή σας.

colosseum-rome-1.jpg
To Κολοσσαίο είναι το πλέον αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της Ρώμηςpixabay

Η περιοχή αυτή αποτελούσε για αιώνες το επίκεντρο της δημόσιας ζωής και παραμένει μέχρι σήμερα ένα εντυπωσιακό υπαίθριο μουσείο. Η θέα, επίσης, από τον Παλατίνο Λόφο είναι μοναδική και θα σας προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση.

Μερικά βήματα από το μέρος αυτό απέχει το Κολοσσαίο ενώ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή σας εκεί, μπορείτε να στραφείτε προς τα Λουτρά του Καρακάλλα και να κατευθυνθείτε προς το Parco dell’ Apia Antica, ένα από τα πιο πράσινα πάρκα της πόλης, στο οποίο βρίσκονται και οι κατακόμβες που θα σας συμβουλεύαμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τις εξερευνήσετε.

#2 Από το Pantheon στην Piazza Navona και το Campo de’ Fiori

Το Pantheon με τον εντυπωσιακό και πανύψηλο τρούλο του, στην Piazza della Rotonda, είναι ένα ακόμα από τα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Το Pantheon με τον εντυπωσιακό και πανύψηλο τρούλο του
Το Pantheon με τον εντυπωσιακό και πανύψηλο τρούλο τουunsplash

Μερικά λεπτά περπάτημα από το Pantheon απέχει και η Piazza Navona, η ομορφότερη πλατεία της Ρώμης και μία από τις πιο διάσημες, χάρη στα εντυπωσιακά σιντριβάνια της.

Αφού απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τον Τίβερη για να βρεθείτε στο Campo de’ Fiori, την υπαίθρια αγορά λουλουδιών, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και νόστιμα ιταλικά σνακ.

#3 Από το Castel Sant’ Angelo στο Βατικανό

Παραμείνετε στη δυτική όχθη του Τίβερη και ξεκινήστε την επόμενη βόλτα σας από το Castel Sant’ Angelo. Το επιβλητικό μαυσωλείο -ταφικό μνημείο σε στυλ κτηρίου- που συνδέεται με την ανατολική όχθη μέσω της γέφυρας με τα περίτεχνα αγάλματα, όμως υπογείως συνδέεται και με το Βατικανό.

Επίσκεψη στο Βατικανό
Επίσκεψη στο Βατικανόpixabay

Θα καταλάβετε ότι φτάσατε εκεί από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου και κέντρο του καθολικού Χριστιανισμού. Η επίσκεψή σας στο Βατικανό μπορεί να ξεκινήσει από εκεί αλλά και από την είσοδο που οδηγεί στα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα με το μικρό παρεκκλήσι της όπου εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Μιχαήλ Άγγελου: την «Ημέρα της κρίσης».

#4 Από την Fontana di Trevi μέχρι την Piazza di Spagna

Αν θέλετε να ξαναβρεθείτε στη Ρώμη, η επόμενη στάση σας πρέπει να είναι στο σιντριβάνι της πλατείας Fontana di Trevi, για να ρίξετε το κέρμα που λένε πως εξασφαλίζει την επιστροφή κάθε επισκέπτη. Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το εντυπωσιακό μπαρόκ σιντριβάνι με γλυπτά εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία.

To περίφημο σιντριβάνι της πλατείας Fontana di Trevi
To περίφημο σιντριβάνι της πλατείας Fontana di Treviunsplash

Και κάπου εδώ, έφτασε η στιγμή για μία βόλτα στα μαγαζιά. Θα σας προτείναμε να κατευθυνθείτε προς έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της Ρώμης, Via del Corso, και έπειτα να στρίψετε δεξιά στη Via dei Condotti. Ο δρόμος αυτός θα σας οδηγήσει στη γνωστή πλατεία Piazza di Spagna με το σιντριβάνι του Μπερνίνι, τα ισπανικά σκαλιά, μία όμορφη εκκλησία και έναν οβελίσκο, που σας καλούν να τα ανακαλύψετε.

#5 Από την Piazza del Popolo μέχρι τη Villa Borghese

Θα σας προτείναμε να αφήσετε αυτήν τη διαδρομή για την τελευταία μέρα των διακοπών σας στη Ρώμη, ώστε να ολοκληρώσετε χαλαρά το ταξίδι σας και μέσα στο πράσινο.

Η Piazza del Popolo αποτελεί σημείο συνάντησης για καφέ και φαγητό, ενώ εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με τα δύο σιντριβάνια και τις τρεις μπαρόκ εκκλησίες, αφιερωμένες στην Παναγία: τη Santa Maria del Popolo, τη Santa Maria in Montesanto και τη Santa Maria dei Miracoli.

Η καταπράσινη Villa Borghese
Η καταπράσινη Villa Borghesepixabay

Από την πλατεία, στην πλευρά της Fontana della Dea di Roma, περάστε στην καταπράσινη Villa Borghese για να θαυμάσετε μοναδικά γλυπτά του Bernini και στη συνέχεια μην χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο μεγάλο έκτασης πάρκο με ποδήλατο, να κάνετε βαρκάδα στη λίμνη με τις πάπιες, αλλά και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης από το Pincio.

Διαβάστε επίσης

Νέα Υόρκη: Οι τέσσερις «μυστικές» γωνιές της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ

Τα 5+1 ολάνθιστα ταξίδια στην Ευρώπη που μυρίζουν άνοιξη

Γαστρονομικός τουρισμός: Τα 5+1 γευστικά ταξίδια που πρέπει να κάνετε μία φορά στη ζωή σας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ