Στο 1 δισ. οι επιστροφές φόρου
Τεράστια ζημιά έχει επιφέρει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το θέμα των αποδείξεων...
Τεράστια ζημιά έχει επιφέρει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το θέμα των αποδείξεων.
Το ένα δισ.ευρώ φτάνει το συνολικό ποσό, που πρέπει να επιστρέψει το υπουργείο Οικονομικών, στους φορολογούμενους, μετά και την 6η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, που υπεβλήθησαν φέτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), έως σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 2.807.218 φορολογικές δηλώσεις συνολικά, από τις οποίες οι 530.265 δηλώσεις είναι χρεωστικές (18,89% του συνόλου), οι 1.098.588 είναι πιστωτικές (39,13%) και οι 1.178.365 δηλώσεις είναι μηδενικές (41,98%).
Οι επιστροφές φόρου ανέρχονται σε 965.814.713 ευρώ και ο επιπλέον φόρος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι σε 1.402.928.528 ευρώ.
Στα κρατικά ταμεία έχουν εισρεύσει "καθαρά" μόνον 437.167.815 ευρώ. Από το σύνολο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που έχουν εκδοθεί έως τώρα, σε ποσοστό 70,68% αυτά επέχουν και θέση φορολογικής ενημερότητας.
Οι μεγαλύτερες επιστροφές φόρου σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση να καταργήσει τελείως από το επόμενο έτος την έκπτωση λόγω αποδείξεων.
Trending

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος