Μίνι ανασχηματισμός στην Αυστρία

Σε ανασχηματισμό προχώρησε το συγκυβερνών...

Σε ανασχηματισμό προχώρησε το συγκυβερνών –με τους Σοσιαλιστές- κόμμα στην Αυστρία, όσον αφορά στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του.

Τη νέα σύνθεση από πλευράς του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος ανακοίνωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ. Πριν από πέντε ημέρες ο Σπίντελεγκερ είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος αρχηγός του κόμματός του, καθώς διαδέχθηκε για λόγους υγείας τον παραιτηθέντα από όλα τα πολιτικά του αξιώματα, μέχρι τώρα αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ.

Ο Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο 15ος αρχηγός στη μεταπολεμική ιστορία του Λαϊκού Κόμματος, αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, χαρακτηρίζεται ως φιλικός, ευγενής, συνεπής στις σχέσεις του, αλλά και φιλόδοξος πολιτικός χαμηλών τόνων.

Η παραίτηση του προκατόχου του 42χρονου Γιόζεφ Πρελ από όλα τα πολιτικά αξιώματα, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος στις 13 Απριλίου, υπήρξε έκπληξη, καθώς κομματικοί και κυβερνητικοί κύκλοι ανέμεναν την επιστροφή στα καθήκοντά του μετά τις γιορτές του Πάσχα. Είχε προηγηθεί η μακρά ανάρρωσή του, εξαιτίας δύο επικίνδυνων θρομβώσεων και ενός πνευμονικού οιδήματος που είχε υποστεί πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή