Ο Πάπας Βενέδικτος απάντησε τηλεοπτικά σε ερωτήσεις πιστών

Περίπου δύο εκατομμύρια πιστοί...

2'

Περίπου δύο εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να επισκεφθούν τη Ρώμη, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Καθολικού Πάσχα.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, στο πλαίσιο αυτό, έγινε ο πρώτος ποντίφικας στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που πήρε μέρος σε βιντεοσκοπημένη τηλεοπτική διάσκεψη, δεχόμενος ερωτήσεις από πιστούς.

Η συνέντευξη του Πάπα προβλήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από τη δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα διήρκεσε 80 λεπτά, στα οποία ο ποντίφικας απάντησε σε επτά ερωτήσεις, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες που είχαν υποβληθεί.

Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν καθισμένος στη βιβλιοθήκη του Βατικανού και προβαλλόταν στη μισή οθόνη, ενώ στην άλλη μισή φαίνονταν οι πιστοί που απηύθηναν τις ερωτήσεις.

Η πρώτη ερώτηση έγινε από ένα 7χρονο κορίτσι από την Ιαπωνία. Η μικρή, τραυματισμένη ψυχολογικά από την καταστροφή που έπληξε τη χώρα της, ρώτησε τον ποντίφικα γιατί αυτή και τα υπόλοιπα παιδιά αναγκάστηκαν να υπομείνουν συναισθήματα φόβου. «Δεν έχω την απάντηση, όμως ξέρουμε ότι και ο Χριστός υπέφερε όπως και εσείς», είπε ο ποντίφικας.

Μια Ιταλίδα στη συνέχεια, το παιδί της οποίας βρίσκεται πολύ καιρό σε κώμα, ρώτησε τον Πάπα αν η ψυχή του γιου της είναι ακόμη παρούσα. Ο Βενέδικτος απάντησε ότι «ναι, η ψυχή υπάρχει ακόμα στο σώμα του παιδιού».

Παρομοίασε την περίπτωση με μια κιθάρα που οι χορδές της έσπασαν και δεν μπορεί να βγάλει ήχο πια. «Το σώμα είναι εύθραυστο σαν τις χορδές και έτσι η ψυχή δεν μπορεί πια να βγάλει ήχο, να εκφραστεί, όμως είναι παρούσα», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή