Οι Γάλλοι θέλουν να διατηρηθεί το ευρώ
Η πλειοψηφία των Γάλλων (67%) επιθυμεί να διατηρηθεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ μόλις το 30% προτιμά να επανέλθει το φράγκο, σύμφωνα..
Η πλειοψηφία των Γάλλων (67%) επιθυμεί να διατηρηθεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ μόλις το 30% προτιμά να επανέλθει το φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Aujourd'hui en France”.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, αποκαλύπτει ότι αν το 67% των Γάλλων πιστεύει πως πρέπει να διατηρηθεί το ευρώ, μια μεγάλη πλειοψηφία (82%) εκτιμά ωστόσο ότι το ευρώ ευθύνεται για την αύξηση
του κόστους ζωής.
Όταν ερωτούνται οι Γάλλοι για τις ιδέες που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, αναφέρουν πρώτα την «οικονομία της αγοράς», που στη δημοσκόπηση λαμβάνει το ίδιο ποσοστό με την «ειρήνη» (21%), ενώ η «δημοκρατία» λαμβάνει ποσοστό 12%.
Όταν κλήθηκαν να επιλέξουν μέσα από μια λίστα τα συναισθήματά τους όταν σκέφτονται την Ευρώπη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γάλλοι απάντησαν ότι νιώθουν «ελπίδα» σε ποσοστό 30% και σχεδόν ίδιο ποσοστό "απογοήτευση" (29%), ενώ ποσοστό 5% νιώθει "απόρριψη" και αντίστοιχο ποσοστό "ικανοποίηση".
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες επικρίνουν την Ευρώπη κυρίως για την «πολυπλοκότητά» της (77%). Επιπλέον ένα ποσοστό 60% μεταξύ αυτών συνδέει την ΕΕ με την «ανεργία».
Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος