Στα δικαστήρια και πάλι ο Σίλβιο

Στο δικαστήριο του Μιλάνου έφθασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο συνεδριάζει στο πλαίσιο της δίκης Μιλς, στην οποία ο..

1'

Στο δικαστήριο του Μιλάνου έφθασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο συνεδριάζει στο πλαίσιο της δίκης Μιλς, στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για εξαγορά μάρτυρα.

Είναι η πρώτη φορά που ο 74χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρίσταται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη αυτή στην οποία κατηγορείται ότι εξαγόρασε έναντι 600.000 δολαρίων ψευδείς καταθέσεις του πρώην δικηγόρου του, του Βρετανού Ντέιβιντ Μιλς, στην εκδίκαση δύο υποθέσεων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90.

Έπειτα από απουσία οκτώ ετών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στις 28 Μαρτίου στα δικαστήρια του Μιλάνου, για την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο της δίκης Mediatrade, μία υπόθεση υπερτιμολόγησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια επανήλθε στο δικαστήριο στις 11 Απριλίου για τη δίκη Mediaset, στην οποία κατηγορείται ότι φούσκωσε τεχνητά τις τιμές των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών, που είχαν αγορασθεί από εταιρείες βιτρίνες που τού ανήκουν, κατά την μεταπώλησή του στον όμιλο Mediaset.

Πριν από την τελευταία αυτή εμφάνισή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επετέθη και πάλι εναντίον των δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους «καρκίνο προς εξάλειψη» και κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν "εμφύλιο πόλεμο" εναντίον ενός πολιτικού εχθρού.

Η δίκη στο πλαίσιο της υπόθεσης Rubygate, της δυσκολότερης υπόθεσης που αντιμετωπίζει ο ιταλός πρωθυπουργός, διότι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου άρχισε στις 6 Απριλίου και θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου.

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή