Επαφή Στρος Καν με εταιρεία πρώην στελεχών της CIA

Σε εταιρεία πρώην στελεχών της...
2'

Σε εταιρεία πρώην στελεχών της CIA και πρώην διπλωματών προσέφυγαν οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος Καν, ζητώντας συμβουλές για τη «διαχείριση της κρίσης» που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του εντολέα τους, μετά την άσκηση δίωξης και την επικείμενη δίκη του για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

Η εταιρεία, με την επωνυμία TD International, δεν είναι άγνωστη στον τέως επικεφαλής του ΔΝΤ, καθώς στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2007 ως απλός πολίτης, είχε πληρώσει με 20.000 ευρώ τις υπηρεσίες της.

Τότε, αποστολή της TD International ήταν η καθοδήγηση του Στρος Καν για να ελιχθεί κατάλληλα στους κύκλους της Ουάσιγκτον και της διεθνούς πολιτικής και να επιτύχει τον στόχο του, που ήταν η ανάληψη της διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, που μετέδωσε ότι η ομάδα των νομικών εκπροσώπων του Στρος Καν ήλθε σε άτυπη επαφή με εταιρεία συμβούλων η οποία έχει ιδρυθεί και διοικείται από πρώην στελέχη της CIA και διπλωμάτες των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Ρόιτερς επικαλείται ανώνυμη πηγή που υποστηρίζει ότι οι δικηγόροι του Στρος Καν ζήτησαν ανεπίσημα από την εν λόγω εταιρεία συμβουλές για το χειρισμό της κατάστασης που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν η εταιρεία τελικά δεχθεί να έχει ρόλο στην υπεράσπιση του Στρος Καν, τότε αυτός θα είναι βοηθητικός στο πλαίσιο της συνδρομής των συμβούλων του τέως επικεφαλής του ΔΝΤ τόσο στη Γαλλία – όπου ο 62χρονος πολιτικός θεωρείτο φαβορί στις προεδρικές εκλογές του 2012 – όσο και στις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό, η πλευρά των συνηγόρων του Στρος Καν δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Όσο για την εταιρεία TD International, εκπρόσωπός της δήλωσε: «δε σχολιάζουμε τις σχέσεις μας με πελάτες και τις δραστηριότητές μας. Πάντως, η συνεργασία μας στο παρελθόν με το Ντομινίκ Στρος Καν περιγράφεται με ακρίβεια στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Από τα εν λόγω έγγραφα, που κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 2008, προκύπτει ότι ο Στρος Καν προσέλαβε αυτή την εταιρεία ως «πόρο για τις επικοινωνίες του στις ΗΠΑ» και συγκεκριμένα για να « διεξαγάγει μια συγκεκριμένη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων» .

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα οι εργασίες της TD International θα συνεχίζονταν μέχρι να αναλάβει ο Στρος Καν το «τιμόνι» του ΔΝΤ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση στις ΗΠΑ και της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή