«Λιγοστεύει η ανοχή μας στον Ασάντ»

Σε προειδοποιητικές δηλώσεις προς την κυβέρνηση της Συρίας προχώρησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Ο πρόεδρος της...

Σε προειδοποιητικές δηλώσεις προς την κυβέρνηση της Συρίας προχώρησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις και η θέση της κυβέρνησής του γίνεται μέρα με τη μέρα «όλο και λιγότερο ανεκτή»", τονίζει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζει πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άφησε την επιλογή στον σύρο πρόεδρο: να προχωρήσει σε πολιτική μετάβαση ή να φύγει.

«Κάθε μέρα που περνά, δεν γίνεται καμιά ενέργεια προς αυτήν την επιλογή . Ο Ασαντ δεν σταματά τις βιαιότητες εναντίον του ίδιου του λαού, ούτε δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η Κλίντον στους δημοσιογράφους.

«"Κάθε μέρα που περνά, η θέση της συριακής κυβέρνησης γίνεται λιγότερο ανεκτή, ενώ οι απαιτήσεις του λαού για αλλαγή ενισχύονται. Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι βιαιότητες και να αρχίσει μια ουσιαστική διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει στις αλλαγές», πρόσθεσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Η κ. Κλίντον δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες ότι ένα13χρονο αγόρι βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην Ντεράα.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ «έχει πει πολλά πράγματα τις τελευταίες ημέρες και τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν έχουμε δει παρά ελάχιστες πράξεις από την πλευρά του», τόνισε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον Μαρκ Τόνερ.


Χθες Τρίτη, ο Σύρος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι χορηγεί γενική αμνηστία στα μέλη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και στους πολιτικούς κρατούμενους.

Σχόλια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή