Τη Συρία κατηγορούν ΗΠΑ-Ισραήλ για τα Υψώματα του Γκολάν

Στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επιτέθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ...

1'

Στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ επιτέθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, προβλέποντας ταυτόχρονα ότι θα χάσει σύντομα την εξουσία.

Ο Ισραηλινός υπουργός κατηγόρησε το καθεστώς Άσαντ ότι ενθάρρυνε τις συγκρούσεις στη χθες Κυριακή στα Υψώματα του Γκολάν, όπου βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.

«Θα πέσει. Έχει χάσει τη νομιμοποίησή του. Πάντως θα μπορούσε να σταθεροποιήσει το καθεστώς του, ας πούμε για ακόμα έξι μήνες, αλλά η εξουσία του θα είναι τότε μειωμένη», τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

«Έχει ήδη σφραγιστεί η μοίρα του. Είναι η ίδια με του (Αλι Αμπντάλα) Σάλεχ στην Υεμένη, του (Μουάμαρ) Καντάφι στη Λιβύη», είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει την πολιτική του της υπεράσπισης των συνόρων του», αναφερόμενος στις αιματηρές συγκρούσεις, με τουλάχιστον 20 νεκρούς και περίπου 300 τραυματίες στα Υψώματα του Γκολάν, την ώρα που Σύροι και Παλαιστίνιοι θέλησαν να περάσουν μέσα στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ περιοχή.

Στο ίδιο κλίμα και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Συρία για τις φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς στρατιώτες και τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία προσπάθεια της Συρίας να υποκινήσει τέτοιου είδους διαδηλώσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, προσθέτοντας ότι η Δαμασκός ελπίζει να αποσπάσει την προσοχή από τα δικά της εσωτερικά προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή