Καλεί την Ε.Ε. να τηρήσει τις υποσχέσεις της

Με τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς η Σερβία έχει αποδειχθεί ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και ότι τώρα εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να αποδείξει...
1'

Με τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς η Σερβία έχει αποδειχθεί ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και ότι τώρα εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να αποδείξει το ίδιο δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντις, από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος, η σύλληψη του Μλάντιτς ήταν μια ηθική υποχρέωση της Σερβίας, αλλά και προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας,

«Σήμερα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια την ΕΕ και να πούμε ότι κάναμε αυτό που χρειαζόταν. Μπορεί και ΕΕ να κάνει το ίδιο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάντιτς, συμπληρώνοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις με τους παράγοντες της ΕΕ.

Ο Σέρβος πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ να χρησιμοποιήσει την παρούσα ευκαιρία, η οποία είναι καλύτερη από ποτέ, όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη και έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει εποικοδομητικό και κρίσιμο ρόλο στην επίλυση όλων των προβλημάτων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσόβου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή