Β. Σουδάν: Ρήψη βομβών κοντά σε κτίριο του ΟΗΕ
Δύο βόμβες έριξε σήμερα στρατιωτικό αεροσκάφος του...
Δύο βόμβες έριξε σήμερα στρατιωτικό αεροσκάφος του βορείου Σουδάν, σε περιοχή που βρίσκεται περίπου πεντακόσια μέτρα έως ένα χιλιόμετρο από συγκρότημα του ΟΗΕ κοντά στην πρωτεύουσα του Νοτίου Κορντοφάν.
Αυτό ανακοίνωσε η Αποστολή του ΟΗΕ στο Σουδάν (UNMIS), επισημαίνοντας μέσω του εκπροσώπου της Κουίντερ Ζερούκ: « Δύο βόμβες ερρίφθησαν σε απόσταση 500 μέτρων έως ενός χιλιομέτρου από το κτιριακό συγκρότημα της UNMIS από αεροσκάφος Αντόνοφ των ενόπλων δυνάμεων του βορείου Σουδάν.
Η πρόσφατη υπερβολική προσφυγή στους βομβαρδισμούς απειλεί την παρουσία μας και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων».
Εκπρόσωπος του στρατού του βορείου Σουδάν αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, ενώ στο παρελθόν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είχαν απορρίψει κατηγορίες σχετικές με επιχειρήσεις τους, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων.
Trending

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος