Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΡ. ΛΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ NEWSBOMB

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Εγκληματικά λάθη και καθυστερήσεις στη φρίκη των Πετραλώνων»

«Εγκληματικά λάθη και καθυστερήσεις στη φρίκη των Πετραλώνων»
Θρίλερ με την υπόθεση βιασμού παιδιών στα Πετράλωνα
Getty

Μια φρικώδης υπόθεση χωρίς προηγούμενο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Για τις δυσκολίες στην υπόθεση των Πετραλώνων μιλάει στο Newsbomb.gr ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο πατέρας έκανε πάρτι με συνεργάτες και φίλους του, μεταξύ αυτών και ο αδερφός του, στα οποία βίαζαν και τραβούσαν βίντεο τα παιδιά. Η μητέρα γνώριζε, ήταν παρούσα σε βιασμό του γιού της και έβγαινε στη γειτονιά και έλεγε τι συμβαίνει στο σπίτι της, ενώ στην αστυνομία έλεγε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα. Ένα παιδί που προσπαθεί να βρει μόνο του τους βιαστές του μέσα από τα social media, ενώ η υπόθεση καθυστερεί σημαντικά να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Μια φρικώδης υπόθεση χωρίς προηγούμενο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά.

Υπήρξαν καθυστερήσεις στην υπόθεση των Πετραλώνων και όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, του οποίου είχε ζητηθεί η συμβολή μετά την πρώτη καταγγελία, υπήρξε αντικειμενική δυσκολία στην υπόθεση καθώς ήταν αρκετά μεγάλη η καθυστέρηση μέχρι να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο κ. Λέων μιλώντας στο Newsbomb.gr εξήγησε πως «όταν το παιδί εξετάζεται μετά από διάστημα ετών είναι πιθανό να μην βρεθεί τραύμα χαρακτηριστικό ενός βιασμού, καθώς τα παιδιά έχουν πολύ καλή αναπλαστική ικανότητα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά εξετάστηκαν μετά από τρία χρόνια, επομένως, ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν υπήρξε κακοποίηση, εξήγησε ο κ. Λέων.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις πραγματογνωμοσύνες των ψυχιάτρων και παιδοψυχολόγων που εξέτασαν τα παιδιά, όπως αναφέρει ο κ. Λέων. «Θα πρέπει να δούμε όλα τα στοιχεία, τις πραγματογνωμοσύνες των ψυχιάτρων, για την πιστοποίηση σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.»

Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά δεδομένα, ο κ. Λέων τόνισε ότι «σε επίπεδο καταγγελίας είναι κάτι ιδιαίτερα σκληρό». Εξήγησε όμως ότι για να μπορούμε να πούμε ότι είναι μια υπόθεση πρωτοφανής για τη χώρα μας μένει να αποδειχτεί, καθώς οι διαδικασίες ξεκίνησαν αργά λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν.

Από τη στιγμή που οι γονείς, οι οποίοι έχουν την κηδεμονία των παιδιών, ήταν και οι θύτες και δεν πήγαν τα παιδιά να εξεταστούν έγκαιρα, καθυστέρησαν και οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των παιδιών Σπύρο Χαριτάτο, το τρίτο παιδί επίσης είχε δει τι συνέβαινε και έχει εμφανιστεί και σε υλικό, παρόλα αυτά παραμένει με τη μητέρα.

Για το αγόρι ανέφερε ότι ο 17χρονος έψαξε μόνος του να βρει τα πρόσωπα που θυμόταν από τους βιασμούς του, μέσα από το Facebook, στους φίλους του πατέρα και του θείου.

Από την πλευρά της αστυνομίας ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης επεσήμανε ότι «αν έγιναν λάθη είναι εγκληματικά και πρέπει να τα δούμε».

«Διαβάζοντας τις περιγραφές πραγματικά σφίγγεται το στομάχι σου», λέει η δικηγόρος της 22χρονης

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr η Δήμητρα Πλαστήρα, η δικηγόρος οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, την 22χρονη σήμερα κοπέλα, «ο 17χρονος αναγνώρισε κάποια άτομα ενώ αρκετά τα γνώριζε ήδη αφού ήταν από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο της οικογένειας του. Μεταξύ των προσώπων που βίασε τον 17χρονο ήταν και ο θείος του (αδερφός του πατέρα του) ενώ στα “πάρτι βιασμού” ήταν άνδρες και από την δουλειά του πατέρα».

Και πρόσθεσε: «σε έναν από τους βιασμούς του παιδιού αυτόπτης μάρτυρας ήταν και η μητέρα του. Πραγματικά αυτό που θέλω να καταγγείλω είναι η αδιαφορία της δικαιοσύνης που ενώ είχε γίνει νωρίτερα η καταγγελία δεν ενέργησε. Διαβάζοντας τις περιγραφές πραγματικά σφίγγεται το στομάχι σου».

Δεκαεπτά ονόματα έδωσε στις αρχές ο 17χρονος

Τα ονόματα 17 ατόμων έδωσε στην αστυνομία ο 17χρονος που βιάστηκε από τον πατέρα του στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών της οικογένειας, ο πατέρας διοργάνωνε πάρτι στα οποία ο ίδιος μαζί με άλλους βίαζε τον ανήλικο γιο του, ενώ η μητέρα τα γνώριζε όλα.

Η έρευνα για τη φρίκη που ζούσαν τα τρία παιδιά στα χέρια των γονιών τους φέρνει στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, προκύπτει ότι συνεργάτες και φίλοι του πατέρα, καθώς και ο θείος, αδερφός του πατέρα, είναι στη λίστα των ατόμων που βίασαν το παιδί. Ο 17χρονος περιέγραψε βιασμούς και στο σπίτι του θείου του, ο οποίος έχει κόρες.

Η 22χρονη αδερφή του κατήγγειλε επίσης σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της με τη μητέρα όχι μόνο να είναι παρούσα και να τα ξέρει όλα, αλλά να τα λέει και στη γειτονιά.

Οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2012 όταν το αγόρι ήταν μόλις 7 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι γονείς κυκλοφορούσαν γυμνοί μέσα στο σπίτι, φιλούσαν τα παιδιά στο στόμα και προέβαιναν σε ερωτικές πράξεις με ανοιχτές τις πόρτες.

Επίσης, πριν ακόμα κάνουν παιδιά ήταν υποστηρικτές της «φιλοσοφίας» ανταλλαγής συντρόφων.

Η πρώτη καταγγελία έγινε το 2017 αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια για να μπουν στη φυλακή οι γονείς - τέρατα. Ο 17χρονος, μάλιστα, είχε καταγγείλει ότι οι βιασμοί του έχουν βιντεοσκοπηθεί, ενώ σε έναν από αυτούς ήταν μπροστά η μητέρα.

Όσον αφορά στον πατέρα, είναι 50 ετών και γνωστός επιχειρηματίας στα Πετράλωνα που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων. Έχει δικό του μαγαζί με αρκετούς υπαλλήλους, κάποιοι από τους οποίους φέρεται να συμμετείχαν στα «πάρτι» βιασμών.

Ο ίδιος αρνείται τις πράξεις του λέγοντας ότι τα παιδιά επηρεάστηκαν από τον άνθρωπο που έσωσε τα παιδιά, τον οποίο και μήνυσε.

Το επίσης σοκαριστικό είναι ότι κι άλλα παιδιά κακοποιούνταν σε αυτά τα πάρτι. Όπως είπε στις αρχές ο 17χρονος, τα πάρτι πολλές φορές γίνονταν στο σπίτι του θείου και πριν κακοποιηθεί ο ίδιος, κακοποιούσαν άλλα παιδιά και τα βιντεοσκοπούσαν.

Σχετικές ειδήσεις