ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Πάρτι σε ξενοδοχεία και ληστείες από τους νεαρούς που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία

Πάτρα: Πάρτι σε ξενοδοχεία και ληστείες από τους νεαρούς που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία

Νέα στοιχεία για τους διακινητές ναρκωτικών σε σχολεία της Πάτρας.

Οι προκλητικοί νεαροί που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ληστειών εκτός Πατρών. Οι τρεις από τους τέσσερις προφυλακισθέντες του κυκλώματος «αποδεδειγμένα είχαν εμπλακεί σε ληστείες στην Πάρο με θύματα πεζούς, τους οποίους προσέγγιζαν και λήστευαν με την άσκηση βίας», σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, που μίλησε στο pelop.gr.

Πληροφορίες θέλουν και οι τέσσερις να έχουν εμπλοκή σε ληστείες που έχουν καταγραφεί στην Πάτρα, κρύβοντας τα κλοπιμαία στο σχολείο «ορμητήριο» που είχαν, στο Μαρούδα. Ωστόσο, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, φαίνεται πως έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους.

Κατηγορούμενος για ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, στην Πάτρα, είχε προφυλακισθεί, όμως, προ τριμήνου αποφυλακίσθηκε, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος στην αστυνομική επιχείρηση της 26ης Απριλίου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και την εκ νέου σύλληψη εκείνου, επέστρεψε στις φυλακές. Πρόκειται για το πρόσωπο, το οποίο είχε εντάξει στην οργάνωση ως «βαποράκι» τον ανήλικο αδελφό του και φέρεται να έπεισε την αδελφή του, ενώ ήταν προφυλακισμένος για τη ληστεία, να του πάει ναρκωτικά στις φυλακές. Η νεαρή που συνελήφθη, εργαζόταν ως μόνιμο προσωπικό σε Δήμο της Αχαΐας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ακόμη, έχοντας δημιουργήσει τον μύθο των «άτρωτων τιμωρών» γύρω από το όνομά τους, στην περίπτωση που κάποιος δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις τους, είχαν επιβάλλει την απόλυτη αφοσίωση στους ανήλικους συνεργούς τους.

Η «χλιδάτη» ζωή

Για τουλάχιστον ένα χρόνο δρούσε η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές με «έδρα» το σχολικό συγκρότημα Μαρούδα, με την ηγετική ομάδα –τρεις Ελληνες και ένας Αλβανός– να στρατολογεί διά της βίας ανήλικους ως «βαποράκια», πιέζοντάς τους συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και από το σχολείο όπου φοιτούσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις