ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του ο 82χρονος που πυροβόλησε υπάλληλο του ΚΕΠ

Ένα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του ο 82χρονος που πυροβόλησε υπάλληλο του ΚΕΠ

Τέσσερα περίστροφα, ένα πολεμικό τουφέκι κι ένα κυνηγετικό μαζί με εκατοντάδες φυσίγγια, βρέθηκε να κατέχει ο 82χρονος, που το μεσημέρι πυροβόλησε και τραυμάτισε την 43χρονη υπάλληλο του ΚΕΠ Δήμου Ευρώτα, στο Γεράκι Λακωνίας και συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στο Γεράκι Λακωνίας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 82χρονος πυροβόλησε με περίστροφο την 43χρονη υπάλληλο του ΚΕΠ, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο χέρι και στο πόδι, ενώ πυροβόλησε ακόμη και προς ένα 52χρονο ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει στόχο.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της ασφάλειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, ο 82χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ η 43χρονη, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύεται.

Το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε ο ηλικιωμένος κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 82χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο, τρία περίστροφα, δύο γεμιστήρες και εκατόν είκοσι εννέα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 82χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από την ασφάλεια Σπάρτης.

Σχετικές ειδήσεις