ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΣΟΚ: Συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου άνοιξε πυρ έξω από το Εφετείο Αθηνών

ΣΟΚ: Συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου άνοιξε πυρ έξω από το Εφετείο Αθηνών

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (12/05) στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας άνδρας έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί!

Ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Μάλιστα επιχείρησε να πυροβολήσει άλλη μια φορά στο έδαφος αλλά δεν τα κατάφερε είτε γιατί είχε μπλοκάρει το όπλο είτε γιατί δεν είχε άλλες σφαίρες.

Ο άνδρας συνελήφθη άμεσα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο σημείο και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά του, καθώς και το κίνητρο της πράξης του.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ο οποίος είναι συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου -ξάδερφος της μητέρας του- έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

Είχε προηγηθεί η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία πήρε νέα αναβολή για το 2018. Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις έξω από το Εφετείο η μητέρα του 26χρονου και ο δικηγόρος της ενώ ζήτησε να μιλήσει και ο θείος του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για την τραγική υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

«Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (σ.σ. το πτώμα), γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια αλλά ο Θεός έχει άλλη γνώμη», είπε και τράβηξε όπλο, πυροβολώντας τέσσερις φορές στον αέρα και σκορπώντας τον πανικό. Στη συνέχεια αγκάλιασε τη μητέρα του Μάριου η οποία σοκαρισμένη τον ρωτούσε «τι έκανες» και έφυγε μαζί με έναν ακόμα άνδρα από το σημείο, κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της εισόδου του Εφετείου.

Αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι βρίσκονταν στο Εφετείο ως μάρτυρες σε άλλη υπόθεση, τον εντόπισαν λίγα μέτρα πιο πέρα όπου περπατούσε με έναν ακόμα άνδρα και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος αντιστάθηκε αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, να του αφαιρέσουν το όπλο και να περάσουν χειροπέδες τόσο στον ίδιο όσο και στον άνδρα που περπατούσε μαζί του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 20 σφαίρες των 38 χιλιοστών.

Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Αστυνομία. Αναμένει τις καταθέσεις που θα ληφθούν, τόσο από το δράστη όσο και από άλλα πρόσωπα για να διαπιστωθεί εάν ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο κτήριο του Εφετείου και σε καταφατική περίπτωση, εάν κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια με όπλο.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δοθεί εντολή για έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται κατά την είσοδο των πολιτών.

Το χρονικό της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Στην υπόθεση, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι το πτώμα του 26χρονου δεν έχει εντοπιστεί.

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Σχετικές ειδήσεις