ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Παραπομπή 18 προσώπων σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας για τη δεύτερη δικογραφία

Σεπόλια: Παραπομπή 18 προσώπων σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας για τη δεύτερη δικογραφία

Σεπόλια: «Εδώλιο» σε 18 πρόσωπα που εμπλέκονται στη δεύτερη δικογραφία της υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό «δείχνει» ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας

Η εισαγγελική πρόταση που κατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο έχει και τον τελευταίο λόγο, αριθμεί περίπου 80 σελίδες, με τον εισαγγελικό λειτουργό να ζητά την παραπομπή στη εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και για τα 18 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Το βασικό αδίκημα για όλους είναι οι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που κατά περίπτωση δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, ενώ κατά περίπτωση ο κ. Ντζούρας ζητά παραπομπή και για πορνογραφία ανηλίκων. Σημειώνεται, ότι αρκετοί εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι και ο εισαγγελέας με την πρότασή του ζητεί να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην πρόταση του ο εισαγγελέας ζητά να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του 55χρονου Ηλία Μίχου, που έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη συν 27 έτη, σε πράξεις που σχετίζονται με τη δεύτερη δικογραφία.