ΕΘΝΙΚΑ

Εντι Ράμα από Γαλάτσι: Ανιστόρητος, αμετανόητος και ασεβής προς την Ελλάδα

Εντι Ράμα από Γαλάτσι: Ανιστόρητος, αμετανόητος και ασεβής προς την Ελλάδα

Σε μια απροκάλυπτα ρατσιστική επίθεση κατά της χώρας που φιλοξένησε την προεκλογική του ομιλία, και στην οποία ζουν και εργάζονται χιλιάδες συμπατριώτες του, προχώρησε από το Γαλάτσι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Πάνω από μία ώρα κράτησε η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κατάμεστο Κλειστό του Γαλατσίου. Ο Ράμα βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει στους συμπατριώτες του, ενόψει των εκλογών στη χώρα την επόμενη χρονιά. Στην ομιλία του έκανε εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει.

Παρολα αυτά υπήρξε αμετανόητα προκλητικός και ανιστόρητος. Αναφερόμενος κατά του ρατσισμού που όπως είπε βίωσαν οι Αλβανοί μετανάστες τόνισε ότι «αντιμετωπίσατε κάθε είδους βάναυσες εκφράσεις αλαζονείας του πλούσιου γείτονα προς τον φτωχό γείτονα».

Ο Εντι Ράμα, υποδαύλισε τον Αλβανικό εθνικισμό, έφτασε στο σημείο να αναφερθεί ακόμη και στους Τσάμηδες, και κατηγόρησε την Ελλάδα για ρατσιστικό μίσος και συμπεριφορά κατά των συμπατριωτών του.

Έκανε παραλληλισμό για τον εκδίωξη Αλβανών μεταναστών με τους Τσάμηδες, υπογραμμίζοντας πως «ζήσατε τον εξευτελισμό των επιχειρήσεων «σκούπα» στο τέλος του 20ού αιώνα, όταν σας πήραν από τα σπίτια σας με τα ρούχα σας τη νύχτα για να απελαθείτε στην Αλβανία, σαν μια ταινία πολύ παλιάς εποχής για τις αναγκαστικές μεταναστεύσεις των προγόνων μας από τα σπίτια τους στη Βόρεια Ελλάδα. Κάνατε 2-3 ασταμάτητα για τα μεροκάματα, τρώγοντας ένα γεύμα την ημέρα», σύμφωνα με το αλβανικό μέσο Top Channel.

Ξεκινώντας, ο Έντι Ράμα απάντησε στο προειδοποιητικό μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Στη συνέχεια έδωσε μία έμμεση απάντηση στην Αθήνα αλλά και στα όσα είπε ο Φρέντη Μπελέρης για την σημερινή επίσκεψη του στην Ελλάδα. «Κάποιοι στεναχωρήθηκαν. Κάποιοι τρελάθηκαν. Κάποιοι είπαν ότι δεν έπρεπε να έρθω. Όμως η συγκέντρωση αυτή δεν έγινε για να προκαλέσω. Έγινε για να συναντηθώ με τον λαό μου και όχι με υπηρέτες», ανέφερε ο Έντι Ράμα, υπονοοώντας με χυδαίο τρόπο τον Φρέντη Μπελέρη!

Σημειώνεται ότι μέσα από τις φυλακές Φιέρι ο Φρέντη Μπελέρης έστειλε το εξής μήνυμα για τους πανηγυρικούς εορτασμούς: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς», είπε στο μήνυμά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στην ομιλία του ο Έντι Ράμα προσπάθησε όχι μόνο να μας χρυσώσει το χάπι, αλλά και να διαστρεβλώσει ιστορικά δεδομένα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν προς την Ελλάδα.

«Αλλάξαμε τα ονόματά μας και τη θρησκεία μας για να μας δεχτούν. Οι Αλβανοί της Ελλάδας δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Παλέψαμε για να μην είμαστε πια ξένοι σε αυτή τη χώρα. Παλέψαμε και νικήσαμε. Έλληνες και Αλβανοί είμαστε οι Ευρωπαίοι της Ελλάδας. Πήραμε σπίτια, επιχειρήσεις και πληρώνουμε φόρους>> και συνέχισε εκτοξεύοντας διάφορες ακροβασίες δήθεν για να δείξει πόσο κοντά είναι ο ίδιος στην ελληνική πραγματικότητα:<<Πήραμε σπίτια, επιχειρήσεις και πληρώνουμε φόρους. Οι Αλβανοί της Ελλάδας δεν θα γυρίσουν ποτέ τον χρόνο πίσω. Όπως η Ελλάδα έχει ανάγκη τους Αλβανούς, έτσι κ οι Αλβανοί την Ελλάδα. Η Μπουμπουλίνα είχε καταγωγή από Αλβανία. Η αγάπη μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών πρέπει να υπάρχει γιατί ζούμε εδώ».

Η κουτοπονηριά του Αλβανού πρωθυπουργού δεν σταμάτησε εκεί.Αφιερωσε στίχους του γνωστού Αλβανού ποιητή Naim Frasheri στον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Ας μη γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε...».

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα (top channel) , στο τέλος της ομιλίας του κατά τη συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, ο Έντι Ράμα δήλωσε:

«Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του. Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη».

«Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά «Ο αληθινός πόθος των Αλβανών». Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας», είπε τελειώνοντας την ομιλία του και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι παραμένει αμετανόητα προκλητικός.